Blog: Relaties en verandering

relaties en veranderingDe afgelopen tijd merk ik in de praktijk dat relaties veranderingen ondergaan. Wat ik bij mezelf merk is dat ik het thuis zijn met mijn gezin heerlijk vind. Toegeven dat ik echt een huismus ben is iets wat duidelijk bij mij naar boven kwam. Over het algemeen vind ik het heerlijk om mijn gezin om me heen te hebben en het gezellig te hebben. Natuurlijk ben ik alles ook wel eens zat en wil ik even rust. Op dat soort momenten ga ik in de vraag bij mezelf. Wat ben ik zat? Wanneer ontstond dit gevoel? Kan ik het plaatsen? Is dit gevoel van mij? Daar ga ik dan mee aan het werk en dan is het vaak snel weer weg.

Wat ik ook heb gemerkt is dat zo nu en dan een moment voor jezelf nemen ook belangrijk is om jezelf op te laden. Dit kan zijn d.m.v. een wandeling, een boek lezen in de tuin werken of welke manier jij prettig vindt. Trek je even terug uit alles en ga terug naar jezelf.

In deze tijd ben ik zoveel meer dankbaarder geworden voor mijn gezin en de mensen om mij heen. Zoveel liefde voor elkaar en op de een op andere manier een andere omgang met elkaar. De haast is eruit ondanks dat we toch allemaal werken en bezig zijn.

Helaas hoor ik dat dit niet overal is en het ontstaat ook niet uit het niets, het is iets waar je aan werkt.

Als ik bedoel dat je ergens aan werk, dan is dat bij jezelf. Want als je iets wilt veranderen in je omgeving dan begin je bij jezelf. Door jezelf te veranderen, veranderen er dingen in de relaties om je heen. Je krijgt meer eenheid met je omgeving en energie. Als je blokkades bij jezelf opruimt dan kunnen er wonderen gebeuren, hoe klein dan ook. Het kan zijn dat je dan zelf andere keuzes gaat maken die weer een uitwerking hebben naar je omgeving waar je niet eerder aan hebt gedacht. Want als je alles altijd hetzelfde doet dan verandert er niets.

Wil jij meer harmonie in je leven? Wil je verandering?

Momenteel geef ik online sessies voor 60 euro en je bent van harte welkom er 1 in te plannen en te kijken wat er allemaal mogelijk is voor jou!

Jij bent het waard om te werken aan jezelf en daarmee ook aan je omgeving.

Wat kies jij?

Warme groet,

Sylvia de Jong

www.cousellingdejong.nl

Blog: Verandering

voornemens

De beste wensen voor het nieuwe jaar! 

Vast iets wat iedereen het begin van het jaar heeft gehoord. Daarna komt tijdens een gesprek vaak de voornemens die men heeft aangenomen naar boven. Dit jaar ga ik…… vul het maar in.

Heel leuk natuurlijk al die voornemens maar vaak komen deze niet uit. Men probeert het of gaat het proberen maar het lukt niet. Het feit dat je het geprobeerd hebt, ach dat is toch goed genoeg, toch?

Ga je het dit jaar weer proberen? Of ga je het dit jaar doen!

Het verschil tussen voornemen en besluiten de keuze te maken het daadwerkelijk te doen is groot. Ga jij “het” proberen of heb je een keuze gemaakt iets te veranderen in je wereld?

Hoe groot is je WAAROM om het te veranderen. Wat heeft je doen besluiten deze keuze te maken? Kan je het vasthouden? Hoe sterk ben je? Wat kan je helpen?

Mijn ervaring is dat als je echt wilt en een keuze maakt je het ook tot uitvoer kan brengen. De wil om het te bereiken is heel groot. Hoe fijn is het dan als mensen om je heen je helpen je doel te bereiken en je positieve fibe, om het vast te houden, versterken.

Als je dit jaar echt een keuze hebt gemaakt, bespreek dit dan met iemand die je daadwerkelijk steunt, door dik en dun. Zorg dat diegene je klankbord is als je twijfelt of als iemand anders een totaal andere overtuiging op je loslaat.

Denk je dat het je ondanks alles niet zal gaan lukken het vol te houden, kijk dan of je een externe hulp kan inschakelen in de vorm van coaching naar je doel.

Doe dit alleen als het echt JOUW keuze is om iets te veranderen dan weet je zeker dat het gaat lukken.

Wat kies jij?

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Blog: Is het gras bij de buren groener dan ………?

gras is groener kleinLaatst sprak ik iemand die nogal opgaat in wat er goed is bij de ander en daarna de ander volledig afkraakt. Niets was goed aan het leven van die ander en hij/ze ging er volledig op in. Niet meer kijkend naar haar/zijn eigen leven is het makkelijker om te oordelen over het leven van een ander.

Hoe dikwijls zie je het niet, hoe vaak zit er niet zo iemand op een feestje? Zodra je met ze praat gaat er een zwart vat open vol met negativiteit.

Het is interessant om te kijken wat er in iemand omgaat en waarom diegene dit doet.

Nu zult je dit niet vaak op een feestje doen, analyseren waarom iemand alleen maar zwart ziet en niet kijkt naar de mooie dingen in het leven van zichzelf en de ander. Waarheid is dat iemand die dit doet vaak heel veel aandacht krijgt. Als is het maar om de discussie aan te gaan en je gelijk te krijgen. Heerlijk toch die aandacht?  

Je kan er om lachen, maar wees eerlijk wie kent het niet en wie trapt er af en toe zelf ook niet in. Als iemand de hele tijd tegen je aan het klagen is, heb je vanzelf de neiging om ook alles uit de kast te halen wat in je eigen leven niet helemaal lekker loopt. Normaal laat je dat liggen en loop je eraan voorbij maar als je gesprekpartner een drama maakt van iets waar je normaal niet zo bij stil staat kom je snel in de verleiding met dit drama mee te gaan en je eigen punten ook aan te kaarten. Je wilt per slot van rekening even gezellig kletsen, toch?

Als je dan uiteindelijk naar huis gaat en doodmoe je eigen huis in stapt ben je verbaasd over je eigen bui en denken. Sinds wanneer denk ik zo en waarom ben ik hier boos over? Normaal is het geen punt. Wie kent dit nu niet?

Bah, je walgt van jezelf dat je hier zo in mee bent gegaan en zit er vervolgens de hele avond mee in je maag. Hoe kan ik dat in het vervolg anders doen? Als je er dan later met een ander over praat en die gaat er ook even lekker in meedoen met het negatieve zit je ineens in een soap aflevering en het balletje rolt verder. Wat is nu nog normaal?

Totdat je het ineens zat bent. Je kruipt uit je klaagverhaal en besluit het anders aan te pakken. Het probleem is toch geen probleem, dat is het nooit geweest waarom nu wel? Omdat iedereen het zegt? Kan je het veranderen? Hoe kan je het veranderen? Wat kan je voor keuze maken op dat moment om het te veranderen?

Je besluit iets anders te kiezen ondanks dat anderen je voor gek verklaren en uit de rol te stappen die je vrijwillig hebt aangenomen. Nu kies ik anders! Nu kies ik voor mezelf! Wat als ik er nu even lekker helemaal niks van vind! Alles is zoals het is! Het is geen punt!

Al zingend ga je aan het werk en de rest van de wereld is alleen maar INTERESSANT. 

Angst, verkramping versus ontspanning en plezier

iamhappy

Iedereen kent het wel angst. Nu bedoel ik niet de angst voor een spin of voor een muis maar een diepe emotionele angst. In de praktijk kom ik het regelmatig tegen. De angst voor verlies, voor verandering, voor keuzes en om te leven. Het lijkt allemaal zo makkelijk om te leven maar veel mensen worstelen ermee.

Vele mensen kijken hierbij naar hoe anderen het doen. Het gras bij de buren is nog steeds groener. Hoe zal het zijn als ik …… maar dat lukt me toch nooit! Wie kent deze uitspraak niet. Wat als ik de verkeerde keuze maak? Wat als ik het niet goed doe? Wat zullen anderen wel niet van me denken als ik ben wie ik wil zijn? Allemaal angsten die zorgen dat je in een leven van verkramping leeft. Op zich niet erg toch, zou je denken. Wat als op deze manier leven je altijd spanning geeft? Er voor zorgt dat je steeds weer achterom moet kijken over wat de ander van je vindt? Wat als je bang bent je mening te uiten, voor jezelf op te komen? Wat als je een andere keuze maakt dan men van je verwacht? Wat als……..?

Hoe onzeker alles ook is, hoe je er mee omgaat maakt uit. Want wat als…… er helemaal niet meer toe doet. Je alles open kan laten? Je in de vraag kan gaan? Wat als je leert om te spelen met wat er speelt en je daardoor meer rust krijgt? Kan dat? Jawel dat kan. Iedereen kan dat en heeft het in zich als je wilt, als je er echt voor gaat.

Mag je dan nooit meer verdriet ervaren? Bang zijn? Onzeker zijn en dergelijk? Natuurlijk wel! We zijn toch mensen maar wat als je daarvandaan weer wat anders leert kiezen. Als je weet hoe je jezelf uit die situatie kan halen en kunt kiezen voor creëren, genieten en plezier in het leven. Wat als alles wat nu chaos is weer een orde kan worden vanuit die chaos. Wat als die orde die je hebt een chaos mag worden zonder dat het een zooitje wordt. Hoe creëer je dat?

Alle kennis zit in jezelf en je hebt het echt allemaal bij je. Hoe gaaf zou het zijn als je deze kennis leert ophalen zodat je met heel veel meer plezier in je leven kan gaan staan. Wil dat zeggen dat alles altijd maar vrolijk is, nee dat hoeft niet maar het verschil tussen slachtoffer ergens van zijn, een keuze maken en dingen gaan creëren daar zit wel een verschil in.

Het is heerlijk om te creëren vanuit je eigen kracht. Vanuit je eigen weten. Vanuit je eigen zijn. Zonder op je tenen te hoeven lopen of je anders voor te doen dan wie je bent. Zou jij dit willen leren? Het is altijd mogelijk een individueel coaching traject bij mij te volgen of je maakt een andere keuze. Mij maakt het niet uit, zolang jij maar kiest voor jezelf!

Lieve groet,

Sylvia de Jong.

www.counsellingdejong.nl

Hooggevoeligheid, eten en energie.

hooggevoeligheid en energieAls kind af aan was ik al super gevoelig. Voelde alles flink aan en had daar dan ook flink last van. Als tegengewicht was ik super makkelijk voor mijn ouders. Trok me vaak terug in mijn kamer met een boek want dan had ik de minste prikkels. De prikkels maakte me moe en ik had veel last van mijn darmen en kon veel eten daardoor moeilijk verdragen. Was vaak ziek van vermoeidheid en darmklachten. Snoepen deed ik niet veel en ik vermeed uit mezelf al melk. Aangezien er toen niet zo gemanipuleerd werd met de voeding en het eten een stuk puurder was kon ik toen meer eten dan nu. Je had in de winkel vaak maar 2 merken pindakaas en bij de kleine supermarkt om de hoek was er van alles maar 1 merk. Het leven was een stuk simpeler maar toch waren er nog prikkels genoeg. Naarmate dat ik ouder werd kwamen er steeds meer prikkels en keuzes in het leven en veel voor mij lijf ongezonde keuzes. 

Eenmaal volwassen was mijn leven vol met werken en een gezin. Hele dagen in prikkels staan en dan ernaast nog prikkelrijk eten was een combinatie die voor mij funest werd. Steeds meer had ik klachten van mijn lichaam en was ik moe en had ik buikpijn en was ik zoveel gewaar dat ik er steeds rot van was. Er volgenden veel lichamelijke klachten, helaas.  

Tot ik voor mijn super gevoelige kinderen werd gedwongen te kijken naar diëten want ook zij hadden last van gewaar zijn en een gevoelig lijf. Geen suikers, kleurstoffen, koffie, cafeïne, chocolade, tarwe, melk maar wel pure producten eten was dan ook voor ons geen straf. We merkte niet alleen dat de rust in onze kinderen terugkeerde maar ook voor onszelf was het een opluchting en we gingen ons steeds beter voelen en maakte steeds meer keuzes in het eten.  

Wel begrepen we dat er door dit dieet tekorten konden ontstaan en zijn we gaan supplementen gaan eten. Dit deed heel veel met iedereen van ons. De energie werd beter, de prikkels minder en de gezondheid ging vooruit.

Toen ik daarna ook nog opleidingen ging doen om zowel met eten als met energie vooruit te gaan en dit in de praktijk ging brengen werd het leven steeds beter.

Als snel leerde ik hoe ik beter kan omgaan met mijn hoog gevoeligheid en de energie eromheen en bracht dit over op de andere gezinsleden. Dit was zo fijn. Had al wel veel op dat gebied gedaan maar deze opleiding stond in sommige opzichten zo tegenovergesteld dat het daadwerkelijk helpt. Waar ik altijd leerde om af te sluiten leerde ik juist om me zo open en groot mogelijk te maken. Leerde ik omgaan met de energieën en mag ik nu ook anderen leren om te gaan met energieën. Hoe waardevol is dat?

Herken je jezelf in het bovenstaande stukje of iemand in je omgeving. Graag breng ik het geleerde naar je over zodat je zelf ook weer mensen kan gaan helpen. Alles houdt verband met elkaar. Voeding, denkwijze, energie en het omgaan ermee.

Wil je meer weten je kan altijd een afspraak maken in de praktijk en dan kijken/voelen we wat bij je past. Het lijkt me super om je te leren kennen.

Op Facebook heb ik ook een groep access2befun (https://www.facebook.com/groups/265139330993452/) waarin ik meer dingen live deel.

Je bent van harte welkom om daar aan mee te doen.

Lieve groet,
Sylvia de Jong.

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !