Hooggevoeligheid, eten en energie.

hooggevoeligheid en energieAls kind af aan was ik al super gevoelig. Voelde alles flink aan en had daar dan ook flink last van. Als tegengewicht was ik super makkelijk voor mijn ouders. Trok me vaak terug in mijn kamer met een boek want dan had ik de minste prikkels. De prikkels maakte me moe en ik had veel last van mijn darmen en kon veel eten daardoor moeilijk verdragen. Was vaak ziek van vermoeidheid en darmklachten. Snoepen deed ik niet veel en ik vermeed uit mezelf al melk. Aangezien er toen niet zo gemanipuleerd werd met de voeding en het eten een stuk puurder was kon ik toen meer eten dan nu. Je had in de winkel vaak maar 2 merken pindakaas en bij de kleine supermarkt om de hoek was er van alles maar 1 merk. Het leven was een stuk simpeler maar toch waren er nog prikkels genoeg. Naarmate dat ik ouder werd kwamen er steeds meer prikkels en keuzes in het leven en veel voor mij lijf ongezonde keuzes. 

Eenmaal volwassen was mijn leven vol met werken en een gezin. Hele dagen in prikkels staan en dan ernaast nog prikkelrijk eten was een combinatie die voor mij funest werd. Steeds meer had ik klachten van mijn lichaam en was ik moe en had ik buikpijn en was ik zoveel gewaar dat ik er steeds rot van was. Er volgenden veel lichamelijke klachten, helaas.  

Tot ik voor mijn super gevoelige kinderen werd gedwongen te kijken naar diëten want ook zij hadden last van gewaar zijn en een gevoelig lijf. Geen suikers, kleurstoffen, koffie, cafeïne, chocolade, tarwe, melk maar wel pure producten eten was dan ook voor ons geen straf. We merkte niet alleen dat de rust in onze kinderen terugkeerde maar ook voor onszelf was het een opluchting en we gingen ons steeds beter voelen en maakte steeds meer keuzes in het eten.  

Wel begrepen we dat er door dit dieet tekorten konden ontstaan en zijn we gaan supplementen gaan eten. Dit deed heel veel met iedereen van ons. De energie werd beter, de prikkels minder en de gezondheid ging vooruit.

Toen ik daarna ook nog opleidingen ging doen om zowel met eten als met energie vooruit te gaan en dit in de praktijk ging brengen werd het leven steeds beter.

Als snel leerde ik hoe ik beter kan omgaan met mijn hoog gevoeligheid en de energie eromheen en bracht dit over op de andere gezinsleden. Dit was zo fijn. Had al wel veel op dat gebied gedaan maar deze opleiding stond in sommige opzichten zo tegenovergesteld dat het daadwerkelijk helpt. Waar ik altijd leerde om af te sluiten leerde ik juist om me zo open en groot mogelijk te maken. Leerde ik omgaan met de energieën en mag ik nu ook anderen leren om te gaan met energieën. Hoe waardevol is dat?

Herken je jezelf in het bovenstaande stukje of iemand in je omgeving. Graag breng ik het geleerde naar je over zodat je zelf ook weer mensen kan gaan helpen. Alles houdt verband met elkaar. Voeding, denkwijze, energie en het omgaan ermee.

Wil je meer weten je kan altijd een afspraak maken in de praktijk en dan kijken/voelen we wat bij je past. Het lijkt me super om je te leren kennen.

Op Facebook heb ik ook een groep access2befun (https://www.facebook.com/groups/265139330993452/) waarin ik meer dingen live deel.

Je bent van harte welkom om daar aan mee te doen.

Lieve groet,
Sylvia de Jong.

Mooi weer

mooi weer

Mooi weer

Daar zitten we dan met mooi weer in mei. Het lijkt wel hoogzomer. Iedereen puffend en klagend naar het werk om daar in de hitte te zwoegen en daarna weer in de drukte naar huis te rijden. Hier gaat inmiddels het tropenrooster in. Voordeel van eigen baas zijn ;-)

In de ochtend lekker aan het werk, in de middag rustig in huis dingen doen of gewoon niks en in de avond weer aan de slag. Waar anderen op avonden niks doen, zo plan ik met de hitte om de middagen weinig tot niks te doen. Nu zit ik hier op mijn kantoor met een fan op het bureau lekker deze blog te typen omdat ik daar ZIN in heb.

Hoe kan het nog beter dan dat? Heerlijk toch, gewoon doen waar je zin in hebt. Je plant de middag vrij en doet gewoon wat je wilt. Was het iets minder warm dan zat ik wellicht buiten in de tuin met een boek, maar de thermostaat van de veranda gaf net nog 41 graden aan. Beetje te warm om daar te gaan zitten. Misschien wat later vanmiddag op het achterterras. Vanavond ga ik swappen. Regelmatig krijg ik te horen wat is dat nu eigenlijk swappen? Swappen is het uitwisselen van Access Bars of Bodyprocessen. Jaaaaa en wat is dat dan? Dan besef je ineens dat hoewel legio mensen je volgen op Facebook ze niet begrijpen waar je het toch steeds over hebt. Oke, bij deze dus een uitleg J

Access Consciousness Bars of Bodyprocessen zijn een methode om doormiddel van energie-uitwisseling je bewustzijn en zelfhelend vermogen te vergroten. De Bars maken je energiebanen weer actief en zorgen ervoor dat je de zorgen en stress loslaat. Het gaat via punten op het hoofd die op een zachte manier worden aangeraakt. Dit werkt heel erg ontspannend. Er vindt een energie-uitwisseling plaats die je zelfhelend vermogen activeert.

Je leest het goed, we helen niemand we zetten het helend vermogen in iemand aan. Daarna is het aan jou en je lichaam om ermee te doen wat je wilt. De Bodyprocessen zijn specifiek gericht op het lijf en door middel van aanraken en de energie te volgen wordt ook daar het zelfhelend vermogen geactiveerd. Dit kan bij alle klachten, voor vrijwel alles is een lichaamsproces dat is heel mooi en gelijk bijzonder. Beide processen zorgen voor hele mooie veranderingen in lichaam en bewustzijn.

De afgelopen tijd ben ik daar dus behoorlijk actief mee geweest, wat ik heerlijk vind. De veranderingen die mensen ondergaan doordat ze zelf willen is zo mooi en het is ook zo goed te combineren met mijn werk als counsellor want er zijn ook processen die je verbaal kan gebruiken om mensen te helpen te herstellen en te verbeteren. Deze verbale processen gaan zoveel dieper dan je zou denken en zetten soms problemen definitief de deur uit als je het toelaat. Heerlijk toch?

Al met al genieten van wat dit allemaal teweegbrengt in mijn leven en die van een ander.

Wil je eens een proefsessie ontvangen, laat het me dan weten dan plannen we een afspraak in.

Wil je meer info hierover kijk dan eens op www.access2be.nl of www.counsellingdejong.nl

Bij vragen, stel ze gerust.

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Keuzes

keuzesVandaag ga ik met mijn oudste zoon naar zijn nieuwe studio kijken. De studio is nog helemaal in opbouw. Ooit waren dit kantoorpanden maar nu worden het omgebouwd tot studio’s en appartementen.

Bij het bedenken om de studio in te richten wordt je geworpen op keuzes. Neem je een hoog bed i.v.m. de ruimte, een slaapbank of toch een gewoon bed. Welke kleur wasmand koop je? Welke kleur gebruik je in de keuken? Wat heb je allemaal echt nodig? Hoeveel geld wil je beschikbaar stellen voor de inrichting en ga zo maar door. Allemaal keuzes die je leven en je ruimte veranderen. Zo creëer je het huis waarvan je op dat moment denkt dat het je het beste bevalt. Totdat je weer anders kiest.

Wat is het toch heerlijk dat we in een maatschappij leven waarin we keuzes hebben. Wat wil je eten? Wat trek je aan? Hoe ga je naar je werk? Welk werk wil je gaan doen? Welke hobby’s kies je? Welke shampoo gebruik je? Wat drink je?  Toch heerlijk om alles te creëren zoals jij dat wilt. Elk moment van de dag nieuwe keuzes maken die jij fijn vindt. Dat kunnen hele kleine keuzes zijn maar ook grote. Zo maak jij je leven fijn of wellicht minder prettig, ook dat is een keuze.

Het leven vanuit keuze geeft vrijheid. Want mogen we niet elk moment een andere keuze maken? Kijk eens rond en kijk wat jij hebt gecreëerd en welke keuzes jij hebt gemaakt. Wat kies je vandaag? JIJ HEBT DE KEUZE!

Veel plezier vandaag met het maken van keuzes ;-)

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Jij en je lijf

jij en je lijfWe hebben allemaal een lijf, toch?

Elke ochtend staan we op. De meeste van ons haasten zich naar het werk nog net een boterham of koffie achter in de kiezen stoppende. Andere zijn druk om de kinderen naar school te brengen en komen niet eens toe om wat te eten totdat ze terug zijn.

Onze lichaam is ons vervoersmiddel en dat nemen we voor lief. We raggen het af en putten het uit. Met een beetje geluk krijgt het af en toe een ontspannend bad en wat bodylotion en dan gaan we weer vrolijk door. Wat vind je lijf hier nu eigenlijk van? Klaagt het?

Hmmm, vraag je jezelf nu af. Hoe weet ik nu of het klaagt?

Als een lijft klaagt dan krijg je ergens last van. Pijntjes hier en pijntjes daar. Vermoeidheden die niet overgaan en uiteindelijk klachten waarvoor je naar een huisarts of ziekenhuis gaat. Soms krijg je te horen dat je klachten iets zijn om mee te leven en daar leg je je dan bij neer. Niets zal dit over laten gaan, toch?

Wat als het ook ander kan?

Stel je lijf is ook een personage, wat zou je dan zeggen?

Wellicht wilt het wel elke maand een massage of wilt het  zo nu en dan een moment rust, zonder je schuldig te voelen. Misschien wilt het wel leven vanuit minder moeten en meer willen. Wellicht wilt het lijf wel hetzelfde leven maar met andere gedachten. Wilt je lijf lief gevonden worden en dat je er niet meer zo op moppert.

Hoe zou het zijn als we om zouden gaan met ons lijf alsof het ons heel erg dierbaar is?

Hoe zou het zijn als we het lijf voeden op de juiste manier?

Hoe zou het zijn om de kleding te dragen waarin het lijf zich lekker en gelukkig voelt?

Hoe zou het zijn als je meer vanuit je lijf zou leven?

Hoe zijn het zijn als we het lijf zouden geven wat het nodig heeft?

Hoe zijn het zijn als je lijf dan weer heerlijk aan zou voelen?

Ja, hoe zou dat toch zijn? HEERLIJK?

Wat is er bij jou nodig om meer met je lijf samen te leven i.p.v. te overleven?

In mijn praktijk heb ik al vele mensen mogen helpen met verschillende tools om verder te komen met dit proces. Wil jij het ook ervaren? Kijk dan eens op mijn site voor de tools en cursussen die je kunt volgen om meer te bereiken met je lijf. www.counsellingdejong.nl

De eerste stap die je al kunt zetten is LIEF zijn voor jezelf en je lijf ook in gedachten.

Kan je dat?

Veel succes en plezier met het herontdekken van je lijf en jezelf.

Welke wonderen staan jou nog te wachten?

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Counsellingdejong ValentijnDe eerste nieuwsbrief voor dit 2018. Beetje laat maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Heb expres nog even gewacht met de nieuwsbrief omdat ik leuk nieuws heb. 

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met me te ontwikkelen tot Access Bars Facilitator. Dat wil zeggen dat ik zelf de lessen ook mag geven en leren aan andere mensen. Daarnaast ben ik ook Access Body Practitioner geworden en geef ik ook die processen in de praktijk. 

Altijd al gezegd dat dingen niet los staan van elkaar. Zo bekijk ik de dingen heel holistisch. Het lichaam is meer dan alleen maar wat wij denken. Het moet ook goed gekoesterd worden en ondersteun met voeding en energie. Nu leer je bij Access ook dat je de energie bij andere mensen weer kan herstellen. Nu gebruikte ik mijn energie al bij tijd en wijle voor aura en chakra behandelingen maar sinds Access is er weer een hele bijzondere tool bij gekomen. 

Bij de access bars behandeling gebruik je 32 punten op het hoofd om de energie, van de persoon zelf, weer op de juiste manier te laten stromen. Gewoon door het hoofd zachtjes aan te raken en vast te houden voor 5 a 10 minuten. Hierdoor gebeuren er hele mooi dingen in het lichaam. In het lichaam hebben zich vele beperkingen en overtuigingen opgeslagen en deze ga je weer loslaten. Hierdoor ontstaat er ruimte. Zie het maar als het defragmenteren van een harde schijf. Doordat er ruimte en dus meer energie ontstaat gaat je lichaam beter functioneren.  Wie wil dit nu niet. 

Het geweldige van deze methode is dat iedereen het kan leren is. Of je nu wel of niet geloof in energie of het wel of niet voelt het maakt niet uit. HET WERKT! 

Heb jij zoiets van dat wil ik ook weleens proberen. 

Speciaal voor onze nieuwsbrief lezers bied ik de eerste sessie aan met wel 20 euro korting. 

Hoe kan het nog beter dan dit? 

Wil je meer weten kijk dan op www.access2be.nl of op www.counsellingdejong.nl onder het tapje Access. Je kan me natuurlijk ook bellen/mailen of appen voor een afspraak. 

Momenteel loopt er ook een actie op FB onder mijn naam (https://www.facebook.com/sylviadejong40) voor een gratis sessie. Dus pak je kans. Tot gauw.  

Warme groet, 
Sylvia de Jong. 

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !