Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Angst, verkramping versus ontspanning en plezier

iamhappy

Iedereen kent het wel angst. Nu bedoel ik niet de angst voor een spin of voor een muis maar een diepe emotionele angst. In de praktijk kom ik het regelmatig tegen. De angst voor verlies, voor verandering, voor keuzes en om te leven. Het lijkt allemaal zo makkelijk om te leven maar veel mensen worstelen ermee.

Vele mensen kijken hierbij naar hoe anderen het doen. Het gras bij de buren is nog steeds groener. Hoe zal het zijn als ik …… maar dat lukt me toch nooit! Wie kent deze uitspraak niet. Wat als ik de verkeerde keuze maak? Wat als ik het niet goed doe? Wat zullen anderen wel niet van me denken als ik ben wie ik wil zijn? Allemaal angsten die zorgen dat je in een leven van verkramping leeft. Op zich niet erg toch, zou je denken. Wat als op deze manier leven je altijd spanning geeft? Er voor zorgt dat je steeds weer achterom moet kijken over wat de ander van je vindt? Wat als je bang bent je mening te uiten, voor jezelf op te komen? Wat als je een andere keuze maakt dan men van je verwacht? Wat als……..?

Hoe onzeker alles ook is, hoe je er mee omgaat maakt uit. Want wat als…… er helemaal niet meer toe doet. Je alles open kan laten? Je in de vraag kan gaan? Wat als je leert om te spelen met wat er speelt en je daardoor meer rust krijgt? Kan dat? Jawel dat kan. Iedereen kan dat en heeft het in zich als je wilt, als je er echt voor gaat.

Mag je dan nooit meer verdriet ervaren? Bang zijn? Onzeker zijn en dergelijk? Natuurlijk wel! We zijn toch mensen maar wat als je daarvandaan weer wat anders leert kiezen. Als je weet hoe je jezelf uit die situatie kan halen en kunt kiezen voor creëren, genieten en plezier in het leven. Wat als alles wat nu chaos is weer een orde kan worden vanuit die chaos. Wat als die orde die je hebt een chaos mag worden zonder dat het een zooitje wordt. Hoe creëer je dat?

Alle kennis zit in jezelf en je hebt het echt allemaal bij je. Hoe gaaf zou het zijn als je deze kennis leert ophalen zodat je met heel veel meer plezier in je leven kan gaan staan. Wil dat zeggen dat alles altijd maar vrolijk is, nee dat hoeft niet maar het verschil tussen slachtoffer ergens van zijn, een keuze maken en dingen gaan creëren daar zit wel een verschil in.

Het is heerlijk om te creëren vanuit je eigen kracht. Vanuit je eigen weten. Vanuit je eigen zijn. Zonder op je tenen te hoeven lopen of je anders voor te doen dan wie je bent. Zou jij dit willen leren? Het is altijd mogelijk een individueel coaching traject bij mij te volgen of je maakt een andere keuze. Mij maakt het niet uit, zolang jij maar kiest voor jezelf!

Lieve groet,

Sylvia de Jong.

www.counsellingdejong.nl

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !