Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Positiviteit

counsellingdejong.nl duim omhoog.600x400Positiviteit wat is dat?

Volgens mijn spellingscheck op Word en ook volgens de dikke van Dale bestaat het woord helemaal niet. Is dit zo bestaat positiviteit wel?

Er zijn verschillende boeken en theorieën geschreven over positief zijn. Er is dan ook niet een specifieke manier om het te bereiken. Alle wegen leiden naar ‘Rome’ zolang je ze maar volgt.

Maar wat is het eigenlijk? Betekent het dat ik altijd maar positief moet zijn? Moet ik dan alles maar over mijn kant laten gaan? Wat houdt positief zijn eigenlijk in? Dit zijn vragen waar de meeste mensen mee kampen. Want als je positief ben mag je dan wel boos zijn? Mag je er de pest in hebben? Mag je verdrietig zijn of teleurgesteld? Dit zijn allemaal emoties die horen bij het mens zijn. Voor diegene die Star Trek volgen of kennen, wij zijn geen Vulcans die alle emoties kunnen onderdrukken zonder dat het ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid.

Wij als mens kennen de heel veel uitingen van emoties die regelmatig een uitweg zoeken naar buiten. Naast alle negatieve emoties kennen we gelukkig ook de positieve zoals; blijdschap, vreugde, liefde, verrukking, trots en geluk. Wellicht ben ik er een paar vergeten maar het gaat om de intentie.

Positief zijn is zien dat het glas half vol is in plaats van halfleeg. Zoeken naar oplossingen in plaats van blijven hangen in een probleem. Kijken naar wat je hebt bereikt met alles wat je hebt gedaan in plaats van naar de diploma’s op je CV. Het beste zien in de mensen en vertrouwen dat iedereen het beste voor zichzelf wil bereiken. Mensen kansen geven. Stukjes van je geluk delen. Een luisterend oor zijn. De goede dingen in mensen zien, benoemen. Mensen accepteren voor wie ze zijn. Bovenal HOUDEN van jezelf. Dit een belangrijk feit dat men vaak niet ziet. Houden van jezelf is de basis om het positief zijn verder uit te werken.

Hou jij van jezelf?

Kijk eens in de spiegel. Kan je zeggen ik hou van je, tegen jezelf. Vind je jezelf mooi? Vind je dat je het beste haalt uit je zelf? Wat kan je doen om dit wel te bereiken? Hier ligt jouw weg naar geluk. Want zelfs in moeilijke tijden is houden van jezelf enorm belangrijk om de weg die je loopt vol te houden en positiviteit te zien.

Liefs Sylvia.


GA JIJ VOOR HET BESTE IN JEZELF?

Like mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Counsellingdejong.nl/
Kijk op onze website: www.counsellingdejong.nl


 

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !