Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Blog: Keuzes

Coachdejong afvallen lelystad weegschaalKeuzes

De afgelopen week ging ik zo mijn leven eens even na en zag ik dat ik wat mijn gezondheid betreft best flink wat uitdagingen heb gehad. Wat voor doel heeft dat nu eigenlijk in mijn leven, vroeg ik me af? Je ziet toch veel mensen om je heen met problemen zowel op gezondheid als op andere fronten. “Ieder huisje heeft zijn kruisje”. Dat is een heel oud en zo waar gezegde. Zeker in deze tijd, je hoort en ziet zoveel ellende op de TV in de krant en overal om je heen hoor je wel dat mensen het moeilijk hebben. Net als iedereen heb ook ik mijn “kruisje” te dragen.

Wat kan je daar nu eigenlijk voor positiefs uithalen?

Het is natuurlijk heel gemakkelijk om bij de pakken neer te zitten, te klagen en vooral te blijven hangen in het probleem dat je tegenkomt in je leven. Veel moeilijker is het om er wat mee te doen. Om ondanks alles in je leven er toch het beste uit te halen. Om zelf ondanks alles toch te genieten van de kleine dingen om je heen en om te kijken welke lessen je kan halen uit de uitdagingen die je tegen komt.

Zo hebben mijn uitdagingen op het gebied van gezondheid mij duidelijk voor keuzes gezet. Mijn passie was er nog maar één; IK WIL GEZOND ZIJN en daar heb ik heel veel voor over.

Juist door zoveel tegenslagen en uitdagingen te hebben ontdek je waar je passie ligt. Gezond zijn en het liefst ook blijven is zeker één van mijn grote passies. Daar werk ik ook voortdurend aan en dat betekent duidelijke keuzes in rust, beweging en mijn voeding. Doordat ik veel voeding allergieën hebt betekent het veel laten staan wat lekker is en op zoek gaan naar gezonde vervanging. Offers brengen en ondanks dat het water je in de mond loopt. Het NIET eten. Heel moeilijk soms maar het werd met de jaren wel steeds makkelijker. Het gaat heel goed zolang je thuis bent en niet ergens wilt gaan eten of op visite gaat. Zodra dat het geval is moet ik vaak eigen eten meenemen of alles tot in de puntjes van tevoren regelen zodat het mogelijk is om ergens te gaan eten. Zomaar even mee eten is er vaak niet bij. Even snel wat halen als je moe bent al helemaal niet. Alles moet puur en zuiver worden gemaakt. Niks kant en klaar en gemakkelijk.

Ik hoor veel mensen al zuchten. Geen patat met burgers meer, geen chinees, niet even uit eten, geen gebak, koekjes, broodjes onderweg en ga zo maar door…………. ze moeten er niet aan denken. Toch went het. Zelf moet nu niet meer aan het andere denken….. bah….

Het zorgt er tevens voor dat je heel creatief wordt in het bedenken van alternatieven die vaak ook heel lekker zijn en wel gezond. Gezond bestaat niet uit alleen maar fruit en groenten eten maar bewuste keuzes van producten en samenstellingen. Mijn gezin heeft al geleerd om mee te eten en plukken daar ook de vruchten van. Het is omdenken en genieten van wat wel kan in plaats wat niet kan. Wij hebben zoveel keuze in deze westerse landen. Waarom kiezen we dan niet het beste voor ons zelf? Oké het is vaak iets duurder maar als je regelmatig wat afhaalt of ergens kant en klaar koop dan is het ook duurder. Dus uiteindelijk maakt het niet zoveel uit.

Ik heb jaren geleden besloten dat ik dat wel doe en daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Gezonde groet,
Sylvia de Jong.

coachdejong afslanken lelystad weegschaal

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !