Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Blog: Kies

Kies coaching counseling corona keuze

Momenteel werk ik 17 jaar als counsellor en coach in Lelystad. Wat ik merk is dat je als eigen baas bijzonder flexibel moet zijn in een eigen bedrijf. Regelsveranderen, voorwaarden veranderen, beroepseisen, vergoedingen alles is aan verandering onderhevig.

Zeker in deze tijd kwam al snel aan de orde dat online werken de nieuwe trend is. Alles gaat online en dat is wel even wennen. Waar je eerst gewoon met iemand in gesprek zat, live, zit je nu achter de computer en dat heeft effect op je houding en ogen. Voordeel voor mensen is dat ze wel lekker thuis kunnen blijven. Nadeel is ook vaak dat mensen thuis minder privacy hebben om te spreken omdat iedereen thuis rondloopt. 

Het is een tijd waarin je nog flexibeler moet zijn en nog meer moet kijken naar alle mogelijkheden. Als counsellor is het momenteel rustig. Mensen hebben even genoeg aan zichzelf en ondanks dat er best veel mensen zijn die willen praten, kiest men ervoor dit niet te doen. Mijn sterke en zwakke kanten zijn mijn empathie, ik begrijp het allemaal. Alle beweegredenen van iedereen, waarom ze de dingen doen die ze doen, ik begrijp het. Vind ik alles ook leuk en ben ik het overal mee eens? Nee, dat niet maar ik begrijp het wel. Doet mijn mening ertoe? Voor mij ja, voor anderen wellicht niet en dat hoeft ook niet. Iedereen heeft recht op zijn/haar visie en belevingen. Iedereens wereld is anders en iedereen heeft zijn/haar eigen leerschool en weg. Gelukkig maar want anders zou het een saaie boel worden in de wereld.

Deze tijd zorgt voor meer uitdagingen. Zowel positieve als negatieve. Het leert je anders naar dingen te kijken, uit je comfort zone te stappen en nieuwe keuzes te maken. Is dat spannend, jazeker!

Zelf heb ik ook zo mijn uitdagingen en ik leer in deze tijd vooral voor mezelf te kiezen, iets wat ik voorheen moeilijk kon. Rust te nemen en tijd voor mezelf in te plannen. Mijn werk op een andere manier te doen en meer plezier te vinden in de dingen die ik doe.

Voor mezelf meer ruimte te kiezen maar ook samen dingen te doen met het gezin en plezier te hebben en goede gesprekken onderling. Het is een tijd van meer samenzijn.

Dit samenzijn is ook een stukje genieten en kostbaar want voorheen had iedereen het maar druk, druk, druk.

Het is jammer dat een ziekte zoals Covid deze omschakeling moet veroorzaken. De omschakeling om anders te leven en anders te kiezen. Te kijken naar meer mogelijkheden en meer te kiezen voor jezelf en je gezin i.p.v. de buitenwereld.

Door op een andere manier te kijken en uit de strijd te stappen maar te kijken met mogelijkheden gaan er deuren open die anders dicht blijven. Ga je plannen ontwikkelen die anders nooit naar boven komen. Ga je wellicht wel in ‘pauze’ om te genieten terwijl je dit normaal nooit zou doen. Werk je wellicht thuis en krijg je meer respect voor elkaar als partners omdat je ziet wat de ander allemaal doet. Kijk eens anders. Zie de wereld anders. De wereld is anders maar anders hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Anders kan nieuwe deuren openen naar dingen die je voorheen nooit zag. Wellicht als de wereld dan ooit weer ‘de oude’ zou zijn jij het anders ziet ;-) Wat als de wereld voor jou nooit meer hetzelfde is als voorheen en er zoveel nieuwe en wellicht mooiere dingen uit voort zijn gekomen? Dingen die je voorheen nooit zou hebben gekozen maar nu wel kiest.

Welke keuzes kan jij maken? Wat zou je graag willen? Laat je verleden los en kijk naar het NU. Waar sta je? Wat wil je? Hoe kan je dat bereiken? Welke stappen kan je daar nu voor maken? Neem alles in kleine stappen en zie waar het toe leidt. Wat als jij je toekomst zelf in handen hebt en alles zelf zou kunnen kiezen, hoe zou je wereld er dan uitzien? Droom en kijk wat er gebeurt. Durf te kiezen!

Warme groet,

Sylvia de Jong.  

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !