Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Blog: Relaties en verandering

relaties en veranderingDe afgelopen tijd merk ik in de praktijk dat relaties veranderingen ondergaan. Wat ik bij mezelf merk is dat ik het thuis zijn met mijn gezin heerlijk vind. Toegeven dat ik echt een huismus ben is iets wat duidelijk bij mij naar boven kwam. Over het algemeen vind ik het heerlijk om mijn gezin om me heen te hebben en het gezellig te hebben. Natuurlijk ben ik alles ook wel eens zat en wil ik even rust. Op dat soort momenten ga ik in de vraag bij mezelf. Wat ben ik zat? Wanneer ontstond dit gevoel? Kan ik het plaatsen? Is dit gevoel van mij? Daar ga ik dan mee aan het werk en dan is het vaak snel weer weg.

Wat ik ook heb gemerkt is dat zo nu en dan een moment voor jezelf nemen ook belangrijk is om jezelf op te laden. Dit kan zijn d.m.v. een wandeling, een boek lezen in de tuin werken of welke manier jij prettig vindt. Trek je even terug uit alles en ga terug naar jezelf.

In deze tijd ben ik zoveel meer dankbaarder geworden voor mijn gezin en de mensen om mij heen. Zoveel liefde voor elkaar en op de een op andere manier een andere omgang met elkaar. De haast is eruit ondanks dat we toch allemaal werken en bezig zijn.

Helaas hoor ik dat dit niet overal is en het ontstaat ook niet uit het niets, het is iets waar je aan werkt.

Als ik bedoel dat je ergens aan werk, dan is dat bij jezelf. Want als je iets wilt veranderen in je omgeving dan begin je bij jezelf. Door jezelf te veranderen, veranderen er dingen in de relaties om je heen. Je krijgt meer eenheid met je omgeving en energie. Als je blokkades bij jezelf opruimt dan kunnen er wonderen gebeuren, hoe klein dan ook. Het kan zijn dat je dan zelf andere keuzes gaat maken die weer een uitwerking hebben naar je omgeving waar je niet eerder aan hebt gedacht. Want als je alles altijd hetzelfde doet dan verandert er niets.

Wil jij meer harmonie in je leven? Wil je verandering?

Momenteel geef ik online sessies voor 60 euro en je bent van harte welkom er 1 in te plannen en te kijken wat er allemaal mogelijk is voor jou!

Jij bent het waard om te werken aan jezelf en daarmee ook aan je omgeving.

Wat kies jij?

Warme groet,

Sylvia de Jong

www.cousellingdejong.nl

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !