Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Blog: Vind jezelf terug

 

Vind jezelf terug met een 5 stappenplan. Als psycholoog en counsellor in Lelystad kom ik het vaak tegen. Mensen zijn zichzelf kwijt. Daarom een stappenplan met basistips. 

Weet je niet meer wie je bent en wat je wilt? Het gebeurt iedereen wel eens. Je bent even de weg kwijt. Moe en moedeloos en ziet geen verandering en ga maar voort op je pad. Je gaat op in het leven en wat het leven van je verlangt zonder stil te staan wat je zelf wilt. Je wordt steeds nukkiger en op den duur chagrijnig naar iedereen toe. Herkenbaar? Heel veel vrouwen en soms ook mannen zullen zich er zeker wel in herkennen. Het zijn de gevers die hier vaak tegenaan lopen. Mopperend op alle nemers van energie. Want zij gaan bruisend het leven door en jij loopt erop leeg. Wat kan je eraan doen? Vaak ben je er stiekem jaloers op, kon jij maar zo makkelijk NEE zeggen zonder schuldgevoelens te krijgen. Al deze gevoelens kosten energie, het ergeren aan alles, het jaloers zijn, het opkroppen van gevoelens en het afsluiten en afstompen van je eigen gevoel. Om dit te veranderen heb ik 5 stappen voor je om te beginnen.

STAPPENPLAN: 

  • erkenning
  • eigen tijd
  • communicatie
  • natuur
  • dankbaarheid

Stap 1 - erkenning

Erkennen dat je een gever bent en weer de baas wil worden over je eigen energie.

Ga een gesprek aan met jezelf of zoek hulp om erover te praten en te kijken wat je eraan kan doen. Stap uit het slachtoffer gevoel en wordt weer de leider van je leven!

Stap 2 - eigen tijd

Beter voor jezelf gaan zorgen. Eet voeding die goed is voor jezelf, plan eigen tijd in waarin jij kan doen wat je zelf wilt zonder gestoord te worden. Kijk af bij mensen die het wel in balans hebben en ga er mee in gesprek. Hoe doen zij het. Ga kijken in mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden.

Stap 3 - communicatie

Ga in gesprek met je partner. Wat kan er anders? Hoe kan het beter? Wat kunnen we in de relatie verbeteren? Ga in gesprek met je kinderen als ze oud genoeg zijn. Kijk wat zij kunnen doen. Wellicht zijn ze oud genoeg voor een taakje in huis of kan je met elkaar een mamatijd regelen. Eerst tijd met hen doorbrengen en daarna kan je even een half uurtje voor jezelf pakken of andersom. Als beloning iets leuks doen als jij in rust tijd voor jezelf hebt.

Stap 4 - natuur

Ga elke dag even een stukje wandelen, ga naar buiten en geniet, doe iets in je tuin.

Kan dit niet vanwege het weer, zet dan je favoriete muziek op en ga even zingen en dansen erop. De kinderen kunnen natuurlijk gewoon meedoen. Dit om weer in de spirit te komen en weer positief te worden. Dans, zing je moeheid eruit! Uit je comfortzone!

Stap 5 - dankbaarheid

Neem elke dag een moment om dankbaar te zijn en noem alle dingen op waarvoor je dankbaar bent. Dit kunnen kleine dingen zijn als de zon buiten, de geur van bloemen, de glimlacht vol liefde van je partner, de warme trui die zo lekker zit, de vogels die zingen of grotere dingen als je gezondheid en die van je familie, je huis, je welvaart enz. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.

Mocht dit allemaal niet lukken, neem dan even contact op voor een gesprek want er zijn altijd mogelijkheden om jezelf weer te vinden en daar help ik je graag bij! Iedereen is anders en de begeleiding is dan ook anders. De maand maart heb ik een speciale aanbieding voor 25 euro online per gesprek. Wat je nog meer kan doen om jezelf te vinden? Wat kan ik voor je betekenen hierin? Kom jij online voor een gesprek?

Stuur me een PB of vul het contactformulier in.

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !