Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Brand

Coachdejong Rook voedingcoach lelystadOp mijn verjaardag wilde mijn man gezellig een lunch maken. Hij zet de toaster aan en ik bel op dat moment dat ik wat later thuis kom van het werk want mijn bespreking liep uit. Dus ik kom 20 minuten later thuis en tref het hele huis vol rook aan. Door de warmte waren alle deuren en ramen dicht (om het koel te houden) en kon de rook nergens heen. Alles zal blauw/zwart van de rook. Gauw alle deuren en ramen open en de rookwolken vlogen langzaam uit ons huis. Toaster de tuin in gegooid om af te koelen en daarna weg te gooien en aan de schoonmaak. Binnen was de stank enorm dus naar buiten met onze lunch. Na de lunch nog wat schoonmaken want ik zou visite krijgen. Het huis was dus redelijk schoon toen onze gasten kwamen. Door de stank was het helaas niet mogelijk om binnen te zitten en zaten we buiten onder de parasol. De stank hield zeker nog 4 dagen aan, ondanks de grote schoonmaak de dag erna.

Wat heeft dit verhaal nu eigenlijk met voeding te maken zou je denken? Tja, ons lichaam is ook ons huis. We wonen er de hele dag en laten het van alles voor ons doen. We putten het uit en nemen het overal mee naar toe en als ons lichaam geluk heeft wordt het ook nog uiterlijk en innerlijk verzorgd. Helaas staat niet iedereen er altijd bij stil hoe belangrijk het lichaam is tot dat men tegen problemen aanloopt, want als je een probleem hebt dan zie je vaak pas hoe verwaarloosd het is en hoe goed het lichaam voor je was en wat het allemaal voor je doet.

Coachdejong Toaster voedingscoach lelystadHet is toch wel jammer dat we vaak eerst tegen problemen aan moeten lopen voordat we dankbaar zijn voor wat we hebben. Kunnen genieten wat er is en er goed voor zorgen. Zo ook met het huis. Hoe blij dat je bent dat het niet erger is afgelopen en een goede schoonmaak ervoor zorgt dat het er weer goed uit ziet, hoe erg had het kunnen zijn.

Zo ook voor je lichaam, als je het steeds verwaarloost door alles te eten wat je wilt en niet na te denken wat je lichaam echt nodig heeft dan kan dit tot problemen leiden. Als je jouw lichaam niet goed voedt met voldoende aan: vitamine, spoorelementen, eiwitten, vezels, enz. Dan loopt de boel vroeg of laat vast en ontstaan er klachten. Alles goed bijhouden heeft zo zijn voordelen; Je blijft gezond en vitaal. Je lichaam veroudert minder snel en je ziet er goed uit. Wie wil dit nu niet?

Mocht je je afvragen of je jezelf goed verzorgd dan geven wij een gratis welzijnscheck. Gewoon gezellig een afspraak maken met ons (dat kan ook over de telefoon) en wij kijken of je jouw lichaam optimaal voedt.

Want we willen toch allemaal een gezellig huis? ;-)

Gezonde groet,
Sylvia de Jong.

 

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !