Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Gezond koken

gezond eten coachdejong sylvia de jong
Het valt niet mee om altijd gezond te koken. Vaak hoor ik dit in gesprekken met mensen. Men komt moe thuis uit het werk en om dan nog iets fatsoenlijks op tafel te zetten, daar heeft men vaak de fut niet voor.

Toch kan gezond koken ook in een half uurtje klaar zijn. Denk maar aan wokken met vlees, vis of kip met groenten erbij (evt. uit de vriezer), of bijvoorbeeld wat vis met groenten en zilvervliesrijst of quinoa. Dit is gezond en heel snel klaar te maken.

Willen de kinderen of jij zelf toch een keer pannenkoeken maak ze dan zelf. Gewoon wat meel, eieren, water/melk in een kom en roeren maar. Zo simpel en zonder conserveringsmiddelen. Je kan er altijd wat cranberries op doen en wat kaas i.p.v. de stroop of suiker. Heel lekker als alternatief en snel klaar. Vaak bestaat het snelle eten uit wok gerechten of pasta’s. Dit is ook zeer snel klaar. Wij gebruiken dan wel de spelt producten ook het meel in de pannenkoeken is van spelt.

Even snel een pizza warmen is er bij ons niet bij. Moet er eerst een bodem worden gemaakt van speltmeel en dat heeft tijd nodig. Daarna alle verse groenten erop en wat tonijn en het kan de oven in. Van tevoren wel de groenten lekker opbakken zodat niet al het vocht op de pizza komt want dan lukt je pizza echt niet. Niet moeilijk maar kost wel meer tijd.

Tja, een dieet houden is niet altijd makkelijk maar wel heel goed voor je gezondheid. Zo heb ik voor de zekerheid laatst mijn bloed laten testen en wat blijkt kerngezond en ook nog eens hele hoge waarde in mijn vitamines. Dat is toch mooi meegenomen. Want als je gezond eet en/of supplementen gebruikt herstelt het lichaam zich ook sneller en maak je een mooi voorraadje aan met je vitamine.

Dus probeer ook als je snel wilt koken, zo gezond mogelijk te koken en kijk eens wat dit met je doet.

Eet smakelijk!

Gezonde groet,
Sylvia de Jong
Voedingscoach

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !