Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Hooggevoeligheid, eten en energie.

hooggevoeligheid en energieAls kind af aan was ik al super gevoelig. Voelde alles flink aan en had daar dan ook flink last van. Als tegengewicht was ik super makkelijk voor mijn ouders. Trok me vaak terug in mijn kamer met een boek want dan had ik de minste prikkels. De prikkels maakte me moe en ik had veel last van mijn darmen en kon veel eten daardoor moeilijk verdragen. Was vaak ziek van vermoeidheid en darmklachten. Snoepen deed ik niet veel en ik vermeed uit mezelf al melk. Aangezien er toen niet zo gemanipuleerd werd met de voeding en het eten een stuk puurder was kon ik toen meer eten dan nu. Je had in de winkel vaak maar 2 merken pindakaas en bij de kleine supermarkt om de hoek was er van alles maar 1 merk. Het leven was een stuk simpeler maar toch waren er nog prikkels genoeg. Naarmate dat ik ouder werd kwamen er steeds meer prikkels en keuzes in het leven en veel voor mij lijf ongezonde keuzes. 

Eenmaal volwassen was mijn leven vol met werken en een gezin. Hele dagen in prikkels staan en dan ernaast nog prikkelrijk eten was een combinatie die voor mij funest werd. Steeds meer had ik klachten van mijn lichaam en was ik moe en had ik buikpijn en was ik zoveel gewaar dat ik er steeds rot van was. Er volgenden veel lichamelijke klachten, helaas.  

Tot ik voor mijn super gevoelige kinderen werd gedwongen te kijken naar diëten want ook zij hadden last van gewaar zijn en een gevoelig lijf. Geen suikers, kleurstoffen, koffie, cafeïne, chocolade, tarwe, melk maar wel pure producten eten was dan ook voor ons geen straf. We merkte niet alleen dat de rust in onze kinderen terugkeerde maar ook voor onszelf was het een opluchting en we gingen ons steeds beter voelen en maakte steeds meer keuzes in het eten.  

Wel begrepen we dat er door dit dieet tekorten konden ontstaan en zijn we gaan supplementen gaan eten. Dit deed heel veel met iedereen van ons. De energie werd beter, de prikkels minder en de gezondheid ging vooruit.

Toen ik daarna ook nog opleidingen ging doen om zowel met eten als met energie vooruit te gaan en dit in de praktijk ging brengen werd het leven steeds beter.

Als snel leerde ik hoe ik beter kan omgaan met mijn hoog gevoeligheid en de energie eromheen en bracht dit over op de andere gezinsleden. Dit was zo fijn. Had al wel veel op dat gebied gedaan maar deze opleiding stond in sommige opzichten zo tegenovergesteld dat het daadwerkelijk helpt. Waar ik altijd leerde om af te sluiten leerde ik juist om me zo open en groot mogelijk te maken. Leerde ik omgaan met de energieën en mag ik nu ook anderen leren om te gaan met energieën. Hoe waardevol is dat?

Herken je jezelf in het bovenstaande stukje of iemand in je omgeving. Graag breng ik het geleerde naar je over zodat je zelf ook weer mensen kan gaan helpen. Alles houdt verband met elkaar. Voeding, denkwijze, energie en het omgaan ermee.

Wil je meer weten je kan altijd een afspraak maken in de praktijk en dan kijken/voelen we wat bij je past. Het lijkt me super om je te leren kennen.

Op Facebook heb ik ook een groep access2befun (https://www.facebook.com/groups/265139330993452/) waarin ik meer dingen live deel.

Je bent van harte welkom om daar aan mee te doen.

Lieve groet,
Sylvia de Jong.

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !