Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Voedingssupplementen, waarom?

 Waarom voedingssupplementen vraagt men zich vaak af. We eten toch goed, elke dag 2 stuks fruit en 2 ons groenten, en als het even kan ook nog biologisch. Wij hebben verder niks meer nodig. Dat dacht ik vroeger zelf ook.

Wat ikzelf steeds meer besefte tijdens mijn opleiding is dat je wel heel veel van voeding af moet weten om elke dag alles binnen te krijgen om je lichaam compleet te voeden. Dit kost heel veel tijd en ook nog eens kennis. Twee zaken die vaak in een druk huishouden niet hand in hand gaan.

appleBij een tekort van bijvoorbeeld mineralen, kunnen klachten ontstaan variërend van matige tot ernstige vermoeidheid tot botontkalking bij flinke tekorten.

Mineralen hebben verschillende functies in het lichaam, namelijk bij de stofwisseling, als bouwstof, om verbindingen te maken met andere stoffen en bij het regelen van de zuur-base evenwicht in het lichaam. Dit lijkt allemaal niet erg belangrijk maar dat is het wel.

Kijken we naar vitamines dan hebben we daar ook heel wat van nodige gedurende de dag bij een normale rustige inspanning. Weet jij hoeveel? Ik wist het niet. Wat ik ook niet wist is dat je vitamine in balans moet zijn. Als je van het een te veel hebt dan kan het tekorten veroorzaken bij een andere vitamine. Hoe weet je nu of je precies de goede hoeveelheid binnen krijgt. Dat is behoorlijk lastig. Gewoon naar de supermarkt gaan of naar een drogist en daar de supplementen kopen is dus ook niet handig.

Ga daarom voor een voedingsadvies ook altijd naar iemand toe die je kan helpen om je voeding in balans samen te stellen. Zij zullen naast gewone voedingsadviezen vaak ook adviseren om supplementen te gebruiken zodat je makkelijk de goede hoeveelheid juiste voedingstoffen binnen krijgt. Maak gerust een afspraak met mij om hier meer over te weten te komen.

Gezonde groet,
Sylvia de Jong
Voedingscoach

 

 

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !