Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Op zoek naar Zonlicht (7): De Meeting

boodschappentas 7.600x400.jpgJanny legt de telefoon neer. Ze kijkt op de klok en ziet dat ze bijna weg moet. Vandaag gaat ze weer naar Winny. Ze is vorige week begonnen met de voedingstips van Winny en ze vindt het nu wel prettig. De eerste dag dat ze begon vond ze het maar raar. In de ochtend ontbijten met een shake, thee en supplementen. De hele ochtend zat de shake haar dwars en ze had zich al voorgenomen om het niet meer te nemen. Gelukkig had Winny gebeld en nadat ze haar klachten had verteld kwam ze erachter dat ze de shake veel te snel had opgedronken. Ze had de shake net als brood rustig op moeten eten/drinken. Slok voor slok. De volgende dag is het stukken beter gegaan en had ze nergens last van. Winny had haar de tip gegeven de eerste drie dagen extra te drinken omdat het lichaam gaat ontgiften.

Dat haar lichaam aan het ontgiften was, heeft ze wel gemerkt. Na drie dagen kreeg ze lichte hoofdpijn maar met een paar glazen water drinken was die snel weer weg. Het is maar goed dat Winny even belde en haar die tips gaf. Nu gaat ze straks naar een meeting waarvoor Winny haar heeft uitgenodigd om nog meer informatie te krijgen over de voeding en wat te proeven. Ze heeft er zin in. Het is voor het eerst dat ze er in de avond alleen op uit gaat. Jan kan nu bij de kinderen blijven. De dag ervoor hebben zij en Jan afgesproken de volgende therapiesessie met Sabrina samen te doen. Jan wil nergens meer over praten en gewoon opnieuw beginnen maar zij kan niet alles zomaar loslaten en heeft moeite zich te ontspannen als ze samen zijn. Ze schudt de gedachten van haar af. Nu focussen op een leuke avond. Ze loopt de kamer in en kust iedereen gedag. Dan loopt ze naar haar auto.

Eenmaal bij Winny aangekomen is het een drukte van belang. Het staat vol met auto’s en ze kan haar auto nog maar net parkeren op de oprijlaan. Dan loopt ze naar het gebouw toe. Er staan overal al mensen te praten en Winny ziet haar aankomen en loopt op haar af. ‘Janny, welkom wat leuk dat je er bent. Ik zal je even voorstellen aan een paar mensen hier. Deze mensen kennen Sabrina ook en zijn ook via haar gekomen’. Winnie stelt haar aan een paar mensen voor en loopt dan vervolgens weer weg om druk met haar werkzaamheden bezig te zijn. Ze krijgt een kop thee in haar handen en loopt later mee met de andere gasten naar een stoel in de ruimte. Als ze eenmaal zit kijkt ze rond. Wat een gezellige boel zeg, je kan echt zien dat de mensen elkaar kennen en om elkaar geven ze gaan zo leuk met elkaar om. Dat is weleens anders. Nadat iedereen thee heeft gekregen en zit, doet Winny de deur dicht en heet ze iedereen welkom.

Winny laat een presentatie zien over de huidige maatschappij en de manier waarop er wordt gegeten. Janny is verbaasd om te zien dat wat ze normaal at haar honger wel weghaalt maar dat het niet haar cellen voedt. Ze heeft nooit geweten dat hier een verschil in zit. Als ze dit maar eens mee had gehad toen ze nog jong was dan had ze nu toch wel heel anders gegeten. Janny denkt terug aan haar eigen eten. Lekker pannenkoeken, patat, hamburgers en veel sausjes en snel klaar gerechten. Het is allemaal zo makkelijk maar allesbehalve gezond blijkt nu. Die lekkere koekjes en snacks die ze regelmatig neemt blijken ook niet gezond te zijn. Tjonge ze moet haar patroon wel enorm om gaan gooien. Morgen maar eens in de kast duiken en naar de supermarkt gaan om wat nieuwe inkopen te doen. Dit keer met de informatie die ze zojuist heeft gekregen. Na afloop vertelt Winny nog een verhaal over het feit dat veel mensen geholpen kunnen worden met voeding en dat vele niet weten hoe ze gezond moeten eten of denken gezond te eten maar dit niet doen. Ze start binnenkort met een opleiding voor mensen die ook willen gaan coachen en je kan je daarvoor opgeven. Janny voelt zich aangesproken. Ze heeft tot nu toe niet meer gewerkt en er op die manier vanuit huis te gaan werken spreekt haar wel aan. Er altijd zijn voor de kinderen, eigen baas zijn en toch wat extra verdienen. Wie weet gaat ze nog wel naar de voorlichtingsavond. Eerst maar eens even met Jan bespreken en erover nadenken. Ze besluit er nog niks van te zeggen en gaat met de andere gasten naar de tafels met lekkernijen om te proeven.

Al snel komt Janny in gesprek met Lieke. Lieke werkt al jaren met voeding en legt haar uit hoe al het lekkers op de tafel is gemaakt. Janny is verbaasd hoe makkelijk het is om wat gezonds te maken en dan toch zo lekker. Lieke legt uit dat het helemaal niet raar is dat ze niet bewust is van wat voeding met je lichaam doet. Heel veel mensen weten het niet en daarom ligt er nog zo’n grote taak voor ons om het te vertellen en mensen te begeleiden naar een betere levensstijl. Het is echt heel leuk om zo met mensen te werken en het geeft veel voldoening als er resultaat is. Janny luistert naar Lieke. Lieke is zo enthousiast dat ze haar aansteekt. Bijna wil ze vertellen dat ze geïnteresseerd is maar ze houdt zich in. Eerst met Jan bespreken denkt ze bij zichzelf. Lieke vertelt haar dat ze nu gratis eet. Doordat ze is gaan werken in de voedingsbranche en zoveel mensen helpt verdient ze de uitgave weer terug. Haar lijf is gezond ze straalt en voelt zich fit. Janny knikt en kan zich het goed voorstellen dat Lieke daar blij om is. Dan loopt Janny door naar de tafel met de soep.

Daar staat Hanny. Ze legt Janny uit dat de soep extra gezond is, gemaakt met verse tomaten en pure tomatenpuree. De rest komt uit een speciaal pak. In dit pak zitten echter geen E-nummers en alleen gezonde ingrediënten. Ze legt uit dat de meeste E-nummers schadelijk zijn voor mensen. Sommige zijn zelfs kankerverwekkend. Als je een kleine hoeveelheid binnenkrijgt dan is het niet erg maar omdat het in zoveel voedingsstoffen zit krijg je vaak teveel binnen en dat is niet goed voor je lijf. Gelukkig lees je er steeds meer over en worden meer mensen zich bewust van dit feit. Bewust worden van voeding is dus steeds meer lezen wat er in de artikelen zit. Net zoals e-nummers, zijn ook niet alles suikers slecht. Alles moet alleen wel in verhouding zijn. Je moet bijna diëtist zijn om alles te weten zegt Janny naar Hanny. ‘Dat klopt, beantwoordt Hanny. Daarom hoeft je bij deze voeding niet na te denken. Alles wat je eet is helemaal uitgebalanceerd en dus goed voor je lijf. Als ik je een tip mag geven; je kan ook eens je boodschappen gaan doen met een coach en kijken wat wel en niet goed voor je is. Daar leer je heel veel van. Als je weet welke merken en voeding je het beste kan eten dan kan je veel makkelijker je eten inslaan’.

Janny loopt weer verder. Het wordt te druk bij de soep. Ze loopt nog even naar Winny om haar te bedanken voor de gezellige avond daarna loopt ze weer naar haar auto en vertrekt naar huis om alles aan Jan te vertellen. Ze heeft weer een hoop geleerd.

Opdracht :

Kijk de komende week eens wat meer naar wat je inkoopt.

Wat zit erin? Heb je veel schadelijke stoffen die je koopt? Ben je bewust bezig met kopen om je lijf te voeden? Of koop je het omdat het lekker is?

Wat als je je patroon omgooit wat gebeurt er dan?

Wat eet jij graag en is ongezond? Kan je dit wijzigen? Weet je hoe?

Ik kan je adviseren hierin dus kom naar het forum en praat over je ervaringen.

Heel veel succes

Lieve groet,
Sylvia.


* GA VOOR HET BESTE IN JEZELF *

Like mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Counsellingdejong.nl/

Kijk op mijn website: www.counsellingdejong.nl


 

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !