Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Op zoek naar Zonlicht (8): Eind goed al goed

Counsellingdejong.nl endJanny en Jan zitten tegenover elkaar in een restaurant. Ze bespreken wat er de laatste tijd allemaal is gebeurd.

Vorige week hadden ze samen een gesprek met Sabrina. Sabrina had veel boven water gekregen. Dit heeft de ogen van beide geopend. Tijdens het gesprek met Sabrina heeft Jan zijn verhaal verteld. Hij had het vreselijk gevonden om weg te moeten gaan naar Amerika maar hij kon niet anders. Door zich afstandelijk op te stellen zorgde hij ervoor dat hij het kon volhouden. Hij bouwde een muur op voor zichzelf om de pijn van het achterlaten van zijn gezin niet te voelen en hield Janny expres op afstand. Hij vond het heel erg dat ze er zo aan toe was en emotioneel het niet meer aan kon dat hij zo ver weg was. Hij had zich er al een beetje bij neergelegd dat hun relatie zou beëindigen en daardoor een nog grotere muur opgezet om minder gekwetst te raken. Janny daarentegen had de muur flink gevoeld en dacht dat Jan niet meer met haar verder wilde omdat ze ziek was geweest en nog niet zoveel kon. Zij voelde zich slachtoffer van haar ziekte en kon daardoor niet meer voor zichzelf opkomen. Ze was de grip over haar leven verloren toen Jan haar plotseling achterliet met de kinderen. Zij heeft het als verraad gezien dat hij het werk boven haar verkoos. Het horen van het verhaal van Jan liet haar met andere ogen naar hem kijken. Dat hij het daar in Amerika ook heel moeilijk had en er van alles aan probeerde te doen weer naar huis te komen dat wist ze niet. Hij praatte niet meer met haar alleen met de kinderen. Doordat hij haar niks vertelde heeft ze haar eigen invulling en idee gegeven aan zijn gedrag.

Hadden ze maar gewoon met elkaar gepraat en dan was het nooit zover gekomen. Jan vertelde dat hij nooit echt een prater is geweest en dat hij het moeilijk vindt om te bespreken wat hem dwars zit. Hij wilt een ander daar niet mee lastig vallen. Het gevolg is wel dat hij zich dan terugtrekt in stil zwijgen. De ander kan dit gemakkelijk anders oppakken, als boosheid bijvoorbeeld. Het gesprek bracht hen beide duidelijkheid.

Sabrina had als tip gegeven dat ze elkaar weer opnieuw zouden ontdekken. Samen uitgaan en weer opnieuw verliefd worden. Vandaag hadden ze oppas geregeld voor de kinderen en zijn ze samen uit eten gegaan en het plan is om daarna nog naar de bioscoop te gaan. Lekker ouderwets gezellig.

Janny had zich helemaal opgetut, ze was die middag naar de kapper gegaan en had zich opgemaakt. Ze wilde er op haar best uitzien voor Jan. Jan had ook zijn best gedaan er op zijn best uit te zien. Hij was fris geschoren en had nieuwe kleding aan. Janny vond hem er heel goed uitzien. De spanning die de afgelopen dagen tussen hen in had gehangen was vervangen voor een leuke spanning. De spanning van het uitgaan met elkaar. Nu ze zo aan tafel zitten en Jan zijn bewonderende blikken op Janny liet vallen, voelde Janny zich ook echt heel goed. Dat een paar gesprekken met Sabrina zoveel voor haar relatie heeft kunnen doen dat had Janny nooit verwacht. Jan en zij starten gewoon opnieuw en de toekomst lacht haar weer toe.

Jan vertelt haar verhalen over zijn tijd in Amerika. Hoe hij hen had gemist en hij heel had werkte om te zorgen dat er zo snel mogelijk een start kon komen in Nederland. Hij durfde het niet te vertellen tegen Janny omdat het al een paar keer eerder was afgeblazen en hij wilde haar niet teleurstellen. Zo kwam het dat hij tot het allerlaatste moment heeft gewacht om tot het zeker was en hij bijna op weg was naar huis. Het was zo moeilijk om niks te zeggen en hij heeft hen zo gemist. Janny ziet de tranen in zijn ogen en hoe hij ze gauw wegslikt. Ze is oprecht ontroerd door wat hij zegt en er gaat bij haar een warme gloed van liefde door haar lijf. Zij vertelt hem hoe zij de dagen doorbracht. Hoe ze in het begin zichzelf opsloot en bijna niks anders deed dan voor de kinderen zorgen en op bed te liggen of op de bank te hangen. Ze voelde zich alleen en wist niet meer of hij nog terugkwam. Ze is echt door een soort rouwproces gegaan en voelde zich erg eenzaam en nam het hem kwalijk. Het is veel makkelijker om boos te zijn dan om iemand te missen. Ze vindt het zo jammer dat ze niet eerder hebben gepraat dan hadden ze al deze ellende niet hoeven te doorstaan. Ze is wel heel blij dat Sabrina haar aanbood om een traject met haar te doen. Zo heeft ze zichzelf weer teruggevonden en ging ze beter voor zichzelf zorgen. Met de voeding die ze nu eet kwam ook haar energie weer terug en daardoor is nu een heel stuk beter. Ze zegt Jan dat ze nog steeds van hem houdt maar het niet durfde te zeggen en maar diep wegstopte. Ze is blij dat ze het nu weer mag voelen. Janny vraagt hem wel het weer rustig samen op te bouwen zodat ze kunnen genieten van het uitgaan en elkaar opnieuw te leren kennen. Jan vindt het prima hij vindt het ook gezellig om samen met zijn vrouw uit te gaan. Ze hebben elkaar al zo lang moeten missen en hij heeft zo hard gewerkt een beetje lol mag ook wel in het leven.

Janny vertelt Jan van haar plannen om als lifestyle coach een opleiding te gaan doen. Ze wil andere mensen verder helpen hun leven te verbeteren. Ze weet hoe het voelt en ze wil dolgraag wat meer van voeding leren. Ze weet wat een coach voor jezelf en je relatie kan betekenen en ze wil dit teruggeven aan een ander zodat die ook weer zichzelf vindt.

Jan vindt het prima. Als zij dit wilt doen dan moet ze dit zeker oppakken en ervoor gaan. Zij mag nu ook beste een stukje voor zichzelf hebben. De kinderen zijn groot genoeg om alleen naar school en huis te gaan en als zij in de avond weg moet dan is hij er gewoon. Hij zal veel vanuit huis gaan werken in de avond want er wacht hem een heleboel werk. Dus dan is hij gewoon bij de kinderen. De zaken die hij dan op kantoor moet afhandelen zal hij overdag plannen. Zo kunnen ze beide werken. Janny lacht. Ze is blij dat Jan het goedvindt. Het is een stuk makkelijker als je man achter je staat als je iets gaat doen waar je blij van wordt.

EINDE

Hoe is het met jou? Waar word jij blij van? Wat zou je het liefst doen? Ga dit als laatste opdracht eens bij jezelf na. Wil je hier hulp bij dan kan je altijd een afspraak met me maken.

Heel veel succes met je leven en HAAL HET BESTE UIT JEZELF!

Lieve groet,
Sylvia


Like mijn Facebook pgina: https://www.facebook.com/Counsellingdejong.nl/

Mijn website: www.counsellingdejong.nl


 

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !