Blog: Is het gras bij de buren groener dan ………?

gras is groener kleinLaatst sprak ik iemand die nogal opgaat in wat er goed is bij de ander en daarna de ander volledig afkraakt. Niets was goed aan het leven van die ander en hij/ze ging er volledig op in. Niet meer kijkend naar haar/zijn eigen leven is het makkelijker om te oordelen over het leven van een ander.

Hoe dikwijls zie je het niet, hoe vaak zit er niet zo iemand op een feestje? Zodra je met ze praat gaat er een zwart vat open vol met negativiteit.

Het is interessant om te kijken wat er in iemand omgaat en waarom diegene dit doet.

Nu zult je dit niet vaak op een feestje doen, analyseren waarom iemand alleen maar zwart ziet en niet kijkt naar de mooie dingen in het leven van zichzelf en de ander. Waarheid is dat iemand die dit doet vaak heel veel aandacht krijgt. Als is het maar om de discussie aan te gaan en je gelijk te krijgen. Heerlijk toch die aandacht?  

Je kan er om lachen, maar wees eerlijk wie kent het niet en wie trapt er af en toe zelf ook niet in. Als iemand de hele tijd tegen je aan het klagen is, heb je vanzelf de neiging om ook alles uit de kast te halen wat in je eigen leven niet helemaal lekker loopt. Normaal laat je dat liggen en loop je eraan voorbij maar als je gesprekpartner een drama maakt van iets waar je normaal niet zo bij stil staat kom je snel in de verleiding met dit drama mee te gaan en je eigen punten ook aan te kaarten. Je wilt per slot van rekening even gezellig kletsen, toch?

Als je dan uiteindelijk naar huis gaat en doodmoe je eigen huis in stapt ben je verbaasd over je eigen bui en denken. Sinds wanneer denk ik zo en waarom ben ik hier boos over? Normaal is het geen punt. Wie kent dit nu niet?

Bah, je walgt van jezelf dat je hier zo in mee bent gegaan en zit er vervolgens de hele avond mee in je maag. Hoe kan ik dat in het vervolg anders doen? Als je er dan later met een ander over praat en die gaat er ook even lekker in meedoen met het negatieve zit je ineens in een soap aflevering en het balletje rolt verder. Wat is nu nog normaal?

Totdat je het ineens zat bent. Je kruipt uit je klaagverhaal en besluit het anders aan te pakken. Het probleem is toch geen probleem, dat is het nooit geweest waarom nu wel? Omdat iedereen het zegt? Kan je het veranderen? Hoe kan je het veranderen? Wat kan je voor keuze maken op dat moment om het te veranderen?

Je besluit iets anders te kiezen ondanks dat anderen je voor gek verklaren en uit de rol te stappen die je vrijwillig hebt aangenomen. Nu kies ik anders! Nu kies ik voor mezelf! Wat als ik er nu even lekker helemaal niks van vind! Alles is zoals het is! Het is geen punt!

Al zingend ga je aan het werk en de rest van de wereld is alleen maar INTERESSANT. 

Angst, verkramping versus ontspanning en plezier

iamhappy

Iedereen kent het wel angst. Nu bedoel ik niet de angst voor een spin of voor een muis maar een diepe emotionele angst. In de praktijk kom ik het regelmatig tegen. De angst voor verlies, voor verandering, voor keuzes en om te leven. Het lijkt allemaal zo makkelijk om te leven maar veel mensen worstelen ermee.

Vele mensen kijken hierbij naar hoe anderen het doen. Het gras bij de buren is nog steeds groener. Hoe zal het zijn als ik …… maar dat lukt me toch nooit! Wie kent deze uitspraak niet. Wat als ik de verkeerde keuze maak? Wat als ik het niet goed doe? Wat zullen anderen wel niet van me denken als ik ben wie ik wil zijn? Allemaal angsten die zorgen dat je in een leven van verkramping leeft. Op zich niet erg toch, zou je denken. Wat als op deze manier leven je altijd spanning geeft? Er voor zorgt dat je steeds weer achterom moet kijken over wat de ander van je vindt? Wat als je bang bent je mening te uiten, voor jezelf op te komen? Wat als je een andere keuze maakt dan men van je verwacht? Wat als……..?

Hoe onzeker alles ook is, hoe je er mee omgaat maakt uit. Want wat als…… er helemaal niet meer toe doet. Je alles open kan laten? Je in de vraag kan gaan? Wat als je leert om te spelen met wat er speelt en je daardoor meer rust krijgt? Kan dat? Jawel dat kan. Iedereen kan dat en heeft het in zich als je wilt, als je er echt voor gaat.

Mag je dan nooit meer verdriet ervaren? Bang zijn? Onzeker zijn en dergelijk? Natuurlijk wel! We zijn toch mensen maar wat als je daarvandaan weer wat anders leert kiezen. Als je weet hoe je jezelf uit die situatie kan halen en kunt kiezen voor creëren, genieten en plezier in het leven. Wat als alles wat nu chaos is weer een orde kan worden vanuit die chaos. Wat als die orde die je hebt een chaos mag worden zonder dat het een zooitje wordt. Hoe creëer je dat?

Alle kennis zit in jezelf en je hebt het echt allemaal bij je. Hoe gaaf zou het zijn als je deze kennis leert ophalen zodat je met heel veel meer plezier in je leven kan gaan staan. Wil dat zeggen dat alles altijd maar vrolijk is, nee dat hoeft niet maar het verschil tussen slachtoffer ergens van zijn, een keuze maken en dingen gaan creëren daar zit wel een verschil in.

Het is heerlijk om te creëren vanuit je eigen kracht. Vanuit je eigen weten. Vanuit je eigen zijn. Zonder op je tenen te hoeven lopen of je anders voor te doen dan wie je bent. Zou jij dit willen leren? Het is altijd mogelijk een individueel coaching traject bij mij te volgen of je maakt een andere keuze. Mij maakt het niet uit, zolang jij maar kiest voor jezelf!

Lieve groet,

Sylvia de Jong.

www.counsellingdejong.nl

Hooggevoeligheid, eten en energie.

hooggevoeligheid en energieAls kind af aan was ik al super gevoelig. Voelde alles flink aan en had daar dan ook flink last van. Als tegengewicht was ik super makkelijk voor mijn ouders. Trok me vaak terug in mijn kamer met een boek want dan had ik de minste prikkels. De prikkels maakte me moe en ik had veel last van mijn darmen en kon veel eten daardoor moeilijk verdragen. Was vaak ziek van vermoeidheid en darmklachten. Snoepen deed ik niet veel en ik vermeed uit mezelf al melk. Aangezien er toen niet zo gemanipuleerd werd met de voeding en het eten een stuk puurder was kon ik toen meer eten dan nu. Je had in de winkel vaak maar 2 merken pindakaas en bij de kleine supermarkt om de hoek was er van alles maar 1 merk. Het leven was een stuk simpeler maar toch waren er nog prikkels genoeg. Naarmate dat ik ouder werd kwamen er steeds meer prikkels en keuzes in het leven en veel voor mij lijf ongezonde keuzes. 

Eenmaal volwassen was mijn leven vol met werken en een gezin. Hele dagen in prikkels staan en dan ernaast nog prikkelrijk eten was een combinatie die voor mij funest werd. Steeds meer had ik klachten van mijn lichaam en was ik moe en had ik buikpijn en was ik zoveel gewaar dat ik er steeds rot van was. Er volgenden veel lichamelijke klachten, helaas.  

Tot ik voor mijn super gevoelige kinderen werd gedwongen te kijken naar diëten want ook zij hadden last van gewaar zijn en een gevoelig lijf. Geen suikers, kleurstoffen, koffie, cafeïne, chocolade, tarwe, melk maar wel pure producten eten was dan ook voor ons geen straf. We merkte niet alleen dat de rust in onze kinderen terugkeerde maar ook voor onszelf was het een opluchting en we gingen ons steeds beter voelen en maakte steeds meer keuzes in het eten.  

Wel begrepen we dat er door dit dieet tekorten konden ontstaan en zijn we gaan supplementen gaan eten. Dit deed heel veel met iedereen van ons. De energie werd beter, de prikkels minder en de gezondheid ging vooruit.

Toen ik daarna ook nog opleidingen ging doen om zowel met eten als met energie vooruit te gaan en dit in de praktijk ging brengen werd het leven steeds beter.

Als snel leerde ik hoe ik beter kan omgaan met mijn hoog gevoeligheid en de energie eromheen en bracht dit over op de andere gezinsleden. Dit was zo fijn. Had al wel veel op dat gebied gedaan maar deze opleiding stond in sommige opzichten zo tegenovergesteld dat het daadwerkelijk helpt. Waar ik altijd leerde om af te sluiten leerde ik juist om me zo open en groot mogelijk te maken. Leerde ik omgaan met de energieën en mag ik nu ook anderen leren om te gaan met energieën. Hoe waardevol is dat?

Herken je jezelf in het bovenstaande stukje of iemand in je omgeving. Graag breng ik het geleerde naar je over zodat je zelf ook weer mensen kan gaan helpen. Alles houdt verband met elkaar. Voeding, denkwijze, energie en het omgaan ermee.

Wil je meer weten je kan altijd een afspraak maken in de praktijk en dan kijken/voelen we wat bij je past. Het lijkt me super om je te leren kennen.

Op Facebook heb ik ook een groep access2befun (https://www.facebook.com/groups/265139330993452/) waarin ik meer dingen live deel.

Je bent van harte welkom om daar aan mee te doen.

Lieve groet,
Sylvia de Jong.

Mooi weer

mooi weer

Mooi weer

Daar zitten we dan met mooi weer in mei. Het lijkt wel hoogzomer. Iedereen puffend en klagend naar het werk om daar in de hitte te zwoegen en daarna weer in de drukte naar huis te rijden. Hier gaat inmiddels het tropenrooster in. Voordeel van eigen baas zijn ;-)

In de ochtend lekker aan het werk, in de middag rustig in huis dingen doen of gewoon niks en in de avond weer aan de slag. Waar anderen op avonden niks doen, zo plan ik met de hitte om de middagen weinig tot niks te doen. Nu zit ik hier op mijn kantoor met een fan op het bureau lekker deze blog te typen omdat ik daar ZIN in heb.

Hoe kan het nog beter dan dat? Heerlijk toch, gewoon doen waar je zin in hebt. Je plant de middag vrij en doet gewoon wat je wilt. Was het iets minder warm dan zat ik wellicht buiten in de tuin met een boek, maar de thermostaat van de veranda gaf net nog 41 graden aan. Beetje te warm om daar te gaan zitten. Misschien wat later vanmiddag op het achterterras. Vanavond ga ik swappen. Regelmatig krijg ik te horen wat is dat nu eigenlijk swappen? Swappen is het uitwisselen van Access Bars of Bodyprocessen. Jaaaaa en wat is dat dan? Dan besef je ineens dat hoewel legio mensen je volgen op Facebook ze niet begrijpen waar je het toch steeds over hebt. Oke, bij deze dus een uitleg J

Access Consciousness Bars of Bodyprocessen zijn een methode om doormiddel van energie-uitwisseling je bewustzijn en zelfhelend vermogen te vergroten. De Bars maken je energiebanen weer actief en zorgen ervoor dat je de zorgen en stress loslaat. Het gaat via punten op het hoofd die op een zachte manier worden aangeraakt. Dit werkt heel erg ontspannend. Er vindt een energie-uitwisseling plaats die je zelfhelend vermogen activeert.

Je leest het goed, we helen niemand we zetten het helend vermogen in iemand aan. Daarna is het aan jou en je lichaam om ermee te doen wat je wilt. De Bodyprocessen zijn specifiek gericht op het lijf en door middel van aanraken en de energie te volgen wordt ook daar het zelfhelend vermogen geactiveerd. Dit kan bij alle klachten, voor vrijwel alles is een lichaamsproces dat is heel mooi en gelijk bijzonder. Beide processen zorgen voor hele mooie veranderingen in lichaam en bewustzijn.

De afgelopen tijd ben ik daar dus behoorlijk actief mee geweest, wat ik heerlijk vind. De veranderingen die mensen ondergaan doordat ze zelf willen is zo mooi en het is ook zo goed te combineren met mijn werk als counsellor want er zijn ook processen die je verbaal kan gebruiken om mensen te helpen te herstellen en te verbeteren. Deze verbale processen gaan zoveel dieper dan je zou denken en zetten soms problemen definitief de deur uit als je het toelaat. Heerlijk toch?

Al met al genieten van wat dit allemaal teweegbrengt in mijn leven en die van een ander.

Wil je eens een proefsessie ontvangen, laat het me dan weten dan plannen we een afspraak in.

Wil je meer info hierover kijk dan eens op www.access2be.nl of www.counsellingdejong.nl

Bij vragen, stel ze gerust.

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Keuzes

keuzesVandaag ga ik met mijn oudste zoon naar zijn nieuwe studio kijken. De studio is nog helemaal in opbouw. Ooit waren dit kantoorpanden maar nu worden het omgebouwd tot studio’s en appartementen.

Bij het bedenken om de studio in te richten wordt je geworpen op keuzes. Neem je een hoog bed i.v.m. de ruimte, een slaapbank of toch een gewoon bed. Welke kleur wasmand koop je? Welke kleur gebruik je in de keuken? Wat heb je allemaal echt nodig? Hoeveel geld wil je beschikbaar stellen voor de inrichting en ga zo maar door. Allemaal keuzes die je leven en je ruimte veranderen. Zo creëer je het huis waarvan je op dat moment denkt dat het je het beste bevalt. Totdat je weer anders kiest.

Wat is het toch heerlijk dat we in een maatschappij leven waarin we keuzes hebben. Wat wil je eten? Wat trek je aan? Hoe ga je naar je werk? Welk werk wil je gaan doen? Welke hobby’s kies je? Welke shampoo gebruik je? Wat drink je?  Toch heerlijk om alles te creëren zoals jij dat wilt. Elk moment van de dag nieuwe keuzes maken die jij fijn vindt. Dat kunnen hele kleine keuzes zijn maar ook grote. Zo maak jij je leven fijn of wellicht minder prettig, ook dat is een keuze.

Het leven vanuit keuze geeft vrijheid. Want mogen we niet elk moment een andere keuze maken? Kijk eens rond en kijk wat jij hebt gecreëerd en welke keuzes jij hebt gemaakt. Wat kies je vandaag? JIJ HEBT DE KEUZE!

Veel plezier vandaag met het maken van keuzes ;-)

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !