Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Keuzes

keuzesVandaag ga ik met mijn oudste zoon naar zijn nieuwe studio kijken. De studio is nog helemaal in opbouw. Ooit waren dit kantoorpanden maar nu worden het omgebouwd tot studio’s en appartementen.

Bij het bedenken om de studio in te richten wordt je geworpen op keuzes. Neem je een hoog bed i.v.m. de ruimte, een slaapbank of toch een gewoon bed. Welke kleur wasmand koop je? Welke kleur gebruik je in de keuken? Wat heb je allemaal echt nodig? Hoeveel geld wil je beschikbaar stellen voor de inrichting en ga zo maar door. Allemaal keuzes die je leven en je ruimte veranderen. Zo creëer je het huis waarvan je op dat moment denkt dat het je het beste bevalt. Totdat je weer anders kiest.

Wat is het toch heerlijk dat we in een maatschappij leven waarin we keuzes hebben. Wat wil je eten? Wat trek je aan? Hoe ga je naar je werk? Welk werk wil je gaan doen? Welke hobby’s kies je? Welke shampoo gebruik je? Wat drink je?  Toch heerlijk om alles te creëren zoals jij dat wilt. Elk moment van de dag nieuwe keuzes maken die jij fijn vindt. Dat kunnen hele kleine keuzes zijn maar ook grote. Zo maak jij je leven fijn of wellicht minder prettig, ook dat is een keuze.

Het leven vanuit keuze geeft vrijheid. Want mogen we niet elk moment een andere keuze maken? Kijk eens rond en kijk wat jij hebt gecreëerd en welke keuzes jij hebt gemaakt. Wat kies je vandaag? JIJ HEBT DE KEUZE!

Veel plezier vandaag met het maken van keuzes ;-)

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Jij en je lijf

jij en je lijfWe hebben allemaal een lijf, toch?

Elke ochtend staan we op. De meeste van ons haasten zich naar het werk nog net een boterham of koffie achter in de kiezen stoppende. Andere zijn druk om de kinderen naar school te brengen en komen niet eens toe om wat te eten totdat ze terug zijn.

Onze lichaam is ons vervoersmiddel en dat nemen we voor lief. We raggen het af en putten het uit. Met een beetje geluk krijgt het af en toe een ontspannend bad en wat bodylotion en dan gaan we weer vrolijk door. Wat vind je lijf hier nu eigenlijk van? Klaagt het?

Hmmm, vraag je jezelf nu af. Hoe weet ik nu of het klaagt?

Als een lijft klaagt dan krijg je ergens last van. Pijntjes hier en pijntjes daar. Vermoeidheden die niet overgaan en uiteindelijk klachten waarvoor je naar een huisarts of ziekenhuis gaat. Soms krijg je te horen dat je klachten iets zijn om mee te leven en daar leg je je dan bij neer. Niets zal dit over laten gaan, toch?

Wat als het ook ander kan?

Stel je lijf is ook een personage, wat zou je dan zeggen?

Wellicht wilt het wel elke maand een massage of wilt het  zo nu en dan een moment rust, zonder je schuldig te voelen. Misschien wilt het wel leven vanuit minder moeten en meer willen. Wellicht wilt het lijf wel hetzelfde leven maar met andere gedachten. Wilt je lijf lief gevonden worden en dat je er niet meer zo op moppert.

Hoe zou het zijn als we om zouden gaan met ons lijf alsof het ons heel erg dierbaar is?

Hoe zou het zijn als we het lijf voeden op de juiste manier?

Hoe zou het zijn om de kleding te dragen waarin het lijf zich lekker en gelukkig voelt?

Hoe zou het zijn als je meer vanuit je lijf zou leven?

Hoe zijn het zijn als we het lijf zouden geven wat het nodig heeft?

Hoe zijn het zijn als je lijf dan weer heerlijk aan zou voelen?

Ja, hoe zou dat toch zijn? HEERLIJK?

Wat is er bij jou nodig om meer met je lijf samen te leven i.p.v. te overleven?

In mijn praktijk heb ik al vele mensen mogen helpen met verschillende tools om verder te komen met dit proces. Wil jij het ook ervaren? Kijk dan eens op mijn site voor de tools en cursussen die je kunt volgen om meer te bereiken met je lijf. www.counsellingdejong.nl

De eerste stap die je al kunt zetten is LIEF zijn voor jezelf en je lijf ook in gedachten.

Kan je dat?

Veel succes en plezier met het herontdekken van je lijf en jezelf.

Welke wonderen staan jou nog te wachten?

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Counsellingdejong ValentijnDe eerste nieuwsbrief voor dit 2018. Beetje laat maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Heb expres nog even gewacht met de nieuwsbrief omdat ik leuk nieuws heb. 

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met me te ontwikkelen tot Access Bars Facilitator. Dat wil zeggen dat ik zelf de lessen ook mag geven en leren aan andere mensen. Daarnaast ben ik ook Access Body Practitioner geworden en geef ik ook die processen in de praktijk. 

Altijd al gezegd dat dingen niet los staan van elkaar. Zo bekijk ik de dingen heel holistisch. Het lichaam is meer dan alleen maar wat wij denken. Het moet ook goed gekoesterd worden en ondersteun met voeding en energie. Nu leer je bij Access ook dat je de energie bij andere mensen weer kan herstellen. Nu gebruikte ik mijn energie al bij tijd en wijle voor aura en chakra behandelingen maar sinds Access is er weer een hele bijzondere tool bij gekomen. 

Bij de access bars behandeling gebruik je 32 punten op het hoofd om de energie, van de persoon zelf, weer op de juiste manier te laten stromen. Gewoon door het hoofd zachtjes aan te raken en vast te houden voor 5 a 10 minuten. Hierdoor gebeuren er hele mooi dingen in het lichaam. In het lichaam hebben zich vele beperkingen en overtuigingen opgeslagen en deze ga je weer loslaten. Hierdoor ontstaat er ruimte. Zie het maar als het defragmenteren van een harde schijf. Doordat er ruimte en dus meer energie ontstaat gaat je lichaam beter functioneren.  Wie wil dit nu niet. 

Het geweldige van deze methode is dat iedereen het kan leren is. Of je nu wel of niet geloof in energie of het wel of niet voelt het maakt niet uit. HET WERKT! 

Heb jij zoiets van dat wil ik ook weleens proberen. 

Speciaal voor onze nieuwsbrief lezers bied ik de eerste sessie aan met wel 20 euro korting. 

Hoe kan het nog beter dan dit? 

Wil je meer weten kijk dan op www.access2be.nl of op www.counsellingdejong.nl onder het tapje Access. Je kan me natuurlijk ook bellen/mailen of appen voor een afspraak. 

Momenteel loopt er ook een actie op FB onder mijn naam (https://www.facebook.com/sylviadejong40) voor een gratis sessie. Dus pak je kans. Tot gauw.  

Warme groet, 
Sylvia de Jong. 

Interessant!

Interessant counsellingdejong.nlLaatst had ik een gesprek met iemand over het opleggen van mening. Zij en ik merkte op dat, in onze praktijk, veel mensen een conflict hebben doordat ze gelijk willen hebben. Tegenwoordig weet iedereen het beter! Als je het dan echt wilt weten dan kan je het altijd nog nazoeken op internet waar de meningen ook verdeeld zijn. Met andere woorden iedereen heeft zijn eigen visie en beleving.

Toch zie je iedereen anders ergens naar kijken. Neem het woord BOS, dan zal de een denken aan een groot bos om lekker ontspannen in te wandelen. De andere denkt aan modder en vieze kleding van de kinderen. De ander denkt aan honden die lekker met elkaar spelen. Sommige mensen vinden bossen eng en spannend. Zo heeft iedereen zijn eigen visie. Dit is gewoon, toch?

Zo ook het voorbeeld van in de drukke stad wonen. De één vindt het heerlijk de ander vreselijk. Iedereen kent het wel en kan zich erin vinden.

Waarom is het dan zo dat we bij diepere visies van het leven altijd gelijk moeten krijgen. Welk ego systeem in ons eist dat recht op. Is het allerlei discussies waard om je goed te voelen en gelijk te krijgen?

Mijn collega had de visie dat als zij iets hoort wat niet bij haar past zij het interessant vindt.

Wat een leuke manier om naar te kijken. Laatst had ik een cursus en ook hierin werd besproken dat de manier waarop iemand ergens naar kijkt niet altijd jouw manier is. Hoe ga je daar mee om zonder dat diegene zich afgewezen voelt? Je luistert gewoon en vind het interessant. Je neemt het niet aan als iets van jezelf en je gaat er verder niks mee doen.

Een luisterend oor kost niks en kan de andere toch het gevoel geven gehoord te worden.

Denk dat dit heel INTERESSANT is. ;-)


Warme groet,
Sylvia de Jong.

Leiden en Lijden

Gespreks Therapeut Sylvia de jong

Vanuit huis hebben we allemaal normen en waarden meegekregen. Welke normen en waarden verschillen per huishouden maar we hebben allemaal wat meegekregen.

Deze normen en waarden laten zien wie je bent in je volwassen leven, vaak zonder dat je er erg in hebt. Bepaalde uitspraken waar je vroeger een hekel aan had en waarvan je absoluut dacht ze nooit te gebruiken, als je ze door je moeder of vader hoorde zeggen, neem je automatisch over en zeg je ook weer tegen je eigen kinderen.

Dikwijls denk je dan bij jezelf, ik lijk mijn vader/moeder wel. Zeker mensen met kinderen kunnen dit beamen. Mijn moeder zei vroeger “als je kinderen krijgt dan weet je wat ik bedoel”. Met andere woorden je kunt je dan eindelijk eens verplaatsen in mijn situatie.

Met deze normen en waarden hebben we dus ook doelstellingen in ons leven gelegd. Zo willen we aan de eisen van onze ouders voldoen. De beste zijn in sport, de meeste goals halen bij voetbal, goede cijfers op school, leuke vrienden hebben, later een goed salaris verdienen, enz. Iedereen wilt het beste voor zichzelf en een leuk leven leiden.

Nu schrijven we leiden met een korte ei. Dat wil zeggen dat je baas bent over je leven en jij bepaald waar je heen wilt en hoe je dit gaat doen.

Wellicht zie je al waar dit heen gaat…… de meeste mensen leiden een leven van LIJDEN met een lange IJ.

Ze zijn vergeten hoe ze hun leven kunnen leiden met een korte ei.

Zelf in vervelende situaties kan je ervoor zorgen dat je een leven leidt i.p.v. lijdt.

Niet iedereen heeft dit geleerd in het leven en zeker in mijn generatie komt het niet voor. Wij kregen op school geen lessen over hoe je je leven kan leiden. Aan leiden en lijden werd op school geen aandacht gegeven. Dat is tegenwoordig wel anders. Op de meeste scholen in deze tijd wordt coaching gegeven en er zijn persoonlijke trainingen te doen. Training om te leren omgaan met pesten, huiswerkbegeleiding en een persoonlijke coach is zelfs beschikbaar voor leerlingen. Geweldig is dat toch.

Wat nu met de generatie die dit niet heeft gehad. Tja die hebben de keuze om het leven te lijden of leiden maar weten niet hoe de lange ij te veranderen in een korte ei.

Voor deze keuze heb je ook een coach nodig, net als de kinderen in deze tijd. Dan natuurlijk wel een coach voor volwassen.

Wil jij ook van lijden naar leiden?

Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek en kijk wat ik voor je kan doen.

Graag help ik je verder op weg en leer ik je, je leven weer te gaan leiden.

Kijk hier voor een gesprek met mij.

Haal het beste uit jezelf!

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !