Jij en je lijf

jij en je lijfWe hebben allemaal een lijf, toch?

Elke ochtend staan we op. De meeste van ons haasten zich naar het werk nog net een boterham of koffie achter in de kiezen stoppende. Andere zijn druk om de kinderen naar school te brengen en komen niet eens toe om wat te eten totdat ze terug zijn.

Onze lichaam is ons vervoersmiddel en dat nemen we voor lief. We raggen het af en putten het uit. Met een beetje geluk krijgt het af en toe een ontspannend bad en wat bodylotion en dan gaan we weer vrolijk door. Wat vind je lijf hier nu eigenlijk van? Klaagt het?

Hmmm, vraag je jezelf nu af. Hoe weet ik nu of het klaagt?

Als een lijft klaagt dan krijg je ergens last van. Pijntjes hier en pijntjes daar. Vermoeidheden die niet overgaan en uiteindelijk klachten waarvoor je naar een huisarts of ziekenhuis gaat. Soms krijg je te horen dat je klachten iets zijn om mee te leven en daar leg je je dan bij neer. Niets zal dit over laten gaan, toch?

Wat als het ook ander kan?

Stel je lijf is ook een personage, wat zou je dan zeggen?

Wellicht wilt het wel elke maand een massage of wilt het  zo nu en dan een moment rust, zonder je schuldig te voelen. Misschien wilt het wel leven vanuit minder moeten en meer willen. Wellicht wilt het lijf wel hetzelfde leven maar met andere gedachten. Wilt je lijf lief gevonden worden en dat je er niet meer zo op moppert.

Hoe zou het zijn als we om zouden gaan met ons lijf alsof het ons heel erg dierbaar is?

Hoe zou het zijn als we het lijf voeden op de juiste manier?

Hoe zou het zijn om de kleding te dragen waarin het lijf zich lekker en gelukkig voelt?

Hoe zou het zijn als je meer vanuit je lijf zou leven?

Hoe zijn het zijn als we het lijf zouden geven wat het nodig heeft?

Hoe zijn het zijn als je lijf dan weer heerlijk aan zou voelen?

Ja, hoe zou dat toch zijn? HEERLIJK?

Wat is er bij jou nodig om meer met je lijf samen te leven i.p.v. te overleven?

In mijn praktijk heb ik al vele mensen mogen helpen met verschillende tools om verder te komen met dit proces. Wil jij het ook ervaren? Kijk dan eens op mijn site voor de tools en cursussen die je kunt volgen om meer te bereiken met je lijf. www.counsellingdejong.nl

De eerste stap die je al kunt zetten is LIEF zijn voor jezelf en je lijf ook in gedachten.

Kan je dat?

Veel succes en plezier met het herontdekken van je lijf en jezelf.

Welke wonderen staan jou nog te wachten?

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Counsellingdejong ValentijnDe eerste nieuwsbrief voor dit 2018. Beetje laat maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Heb expres nog even gewacht met de nieuwsbrief omdat ik leuk nieuws heb. 

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met me te ontwikkelen tot Access Bars Facilitator. Dat wil zeggen dat ik zelf de lessen ook mag geven en leren aan andere mensen. Daarnaast ben ik ook Access Body Practitioner geworden en geef ik ook die processen in de praktijk. 

Altijd al gezegd dat dingen niet los staan van elkaar. Zo bekijk ik de dingen heel holistisch. Het lichaam is meer dan alleen maar wat wij denken. Het moet ook goed gekoesterd worden en ondersteun met voeding en energie. Nu leer je bij Access ook dat je de energie bij andere mensen weer kan herstellen. Nu gebruikte ik mijn energie al bij tijd en wijle voor aura en chakra behandelingen maar sinds Access is er weer een hele bijzondere tool bij gekomen. 

Bij de access bars behandeling gebruik je 32 punten op het hoofd om de energie, van de persoon zelf, weer op de juiste manier te laten stromen. Gewoon door het hoofd zachtjes aan te raken en vast te houden voor 5 a 10 minuten. Hierdoor gebeuren er hele mooi dingen in het lichaam. In het lichaam hebben zich vele beperkingen en overtuigingen opgeslagen en deze ga je weer loslaten. Hierdoor ontstaat er ruimte. Zie het maar als het defragmenteren van een harde schijf. Doordat er ruimte en dus meer energie ontstaat gaat je lichaam beter functioneren.  Wie wil dit nu niet. 

Het geweldige van deze methode is dat iedereen het kan leren is. Of je nu wel of niet geloof in energie of het wel of niet voelt het maakt niet uit. HET WERKT! 

Heb jij zoiets van dat wil ik ook weleens proberen. 

Speciaal voor onze nieuwsbrief lezers bied ik de eerste sessie aan met wel 20 euro korting. 

Hoe kan het nog beter dan dit? 

Wil je meer weten kijk dan op www.access2be.nl of op www.counsellingdejong.nl onder het tapje Access. Je kan me natuurlijk ook bellen/mailen of appen voor een afspraak. 

Momenteel loopt er ook een actie op FB onder mijn naam (https://www.facebook.com/sylviadejong40) voor een gratis sessie. Dus pak je kans. Tot gauw.  

Warme groet, 
Sylvia de Jong. 

Interessant!

Interessant counsellingdejong.nlLaatst had ik een gesprek met iemand over het opleggen van mening. Zij en ik merkte op dat, in onze praktijk, veel mensen een conflict hebben doordat ze gelijk willen hebben. Tegenwoordig weet iedereen het beter! Als je het dan echt wilt weten dan kan je het altijd nog nazoeken op internet waar de meningen ook verdeeld zijn. Met andere woorden iedereen heeft zijn eigen visie en beleving.

Toch zie je iedereen anders ergens naar kijken. Neem het woord BOS, dan zal de een denken aan een groot bos om lekker ontspannen in te wandelen. De andere denkt aan modder en vieze kleding van de kinderen. De ander denkt aan honden die lekker met elkaar spelen. Sommige mensen vinden bossen eng en spannend. Zo heeft iedereen zijn eigen visie. Dit is gewoon, toch?

Zo ook het voorbeeld van in de drukke stad wonen. De één vindt het heerlijk de ander vreselijk. Iedereen kent het wel en kan zich erin vinden.

Waarom is het dan zo dat we bij diepere visies van het leven altijd gelijk moeten krijgen. Welk ego systeem in ons eist dat recht op. Is het allerlei discussies waard om je goed te voelen en gelijk te krijgen?

Mijn collega had de visie dat als zij iets hoort wat niet bij haar past zij het interessant vindt.

Wat een leuke manier om naar te kijken. Laatst had ik een cursus en ook hierin werd besproken dat de manier waarop iemand ergens naar kijkt niet altijd jouw manier is. Hoe ga je daar mee om zonder dat diegene zich afgewezen voelt? Je luistert gewoon en vind het interessant. Je neemt het niet aan als iets van jezelf en je gaat er verder niks mee doen.

Een luisterend oor kost niks en kan de andere toch het gevoel geven gehoord te worden.

Denk dat dit heel INTERESSANT is. ;-)


Warme groet,
Sylvia de Jong.

Leiden en Lijden

Gespreks Therapeut Sylvia de jong

Vanuit huis hebben we allemaal normen en waarden meegekregen. Welke normen en waarden verschillen per huishouden maar we hebben allemaal wat meegekregen.

Deze normen en waarden laten zien wie je bent in je volwassen leven, vaak zonder dat je er erg in hebt. Bepaalde uitspraken waar je vroeger een hekel aan had en waarvan je absoluut dacht ze nooit te gebruiken, als je ze door je moeder of vader hoorde zeggen, neem je automatisch over en zeg je ook weer tegen je eigen kinderen.

Dikwijls denk je dan bij jezelf, ik lijk mijn vader/moeder wel. Zeker mensen met kinderen kunnen dit beamen. Mijn moeder zei vroeger “als je kinderen krijgt dan weet je wat ik bedoel”. Met andere woorden je kunt je dan eindelijk eens verplaatsen in mijn situatie.

Met deze normen en waarden hebben we dus ook doelstellingen in ons leven gelegd. Zo willen we aan de eisen van onze ouders voldoen. De beste zijn in sport, de meeste goals halen bij voetbal, goede cijfers op school, leuke vrienden hebben, later een goed salaris verdienen, enz. Iedereen wilt het beste voor zichzelf en een leuk leven leiden.

Nu schrijven we leiden met een korte ei. Dat wil zeggen dat je baas bent over je leven en jij bepaald waar je heen wilt en hoe je dit gaat doen.

Wellicht zie je al waar dit heen gaat…… de meeste mensen leiden een leven van LIJDEN met een lange IJ.

Ze zijn vergeten hoe ze hun leven kunnen leiden met een korte ei.

Zelf in vervelende situaties kan je ervoor zorgen dat je een leven leidt i.p.v. lijdt.

Niet iedereen heeft dit geleerd in het leven en zeker in mijn generatie komt het niet voor. Wij kregen op school geen lessen over hoe je je leven kan leiden. Aan leiden en lijden werd op school geen aandacht gegeven. Dat is tegenwoordig wel anders. Op de meeste scholen in deze tijd wordt coaching gegeven en er zijn persoonlijke trainingen te doen. Training om te leren omgaan met pesten, huiswerkbegeleiding en een persoonlijke coach is zelfs beschikbaar voor leerlingen. Geweldig is dat toch.

Wat nu met de generatie die dit niet heeft gehad. Tja die hebben de keuze om het leven te lijden of leiden maar weten niet hoe de lange ij te veranderen in een korte ei.

Voor deze keuze heb je ook een coach nodig, net als de kinderen in deze tijd. Dan natuurlijk wel een coach voor volwassen.

Wil jij ook van lijden naar leiden?

Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek en kijk wat ik voor je kan doen.

Graag help ik je verder op weg en leer ik je, je leven weer te gaan leiden.

Kijk hier voor een gesprek met mij.

Haal het beste uit jezelf!

Op zoek naar Zonlicht (8): Eind goed al goed

Counsellingdejong.nl endJanny en Jan zitten tegenover elkaar in een restaurant. Ze bespreken wat er de laatste tijd allemaal is gebeurd.

Vorige week hadden ze samen een gesprek met Sabrina. Sabrina had veel boven water gekregen. Dit heeft de ogen van beide geopend. Tijdens het gesprek met Sabrina heeft Jan zijn verhaal verteld. Hij had het vreselijk gevonden om weg te moeten gaan naar Amerika maar hij kon niet anders. Door zich afstandelijk op te stellen zorgde hij ervoor dat hij het kon volhouden. Hij bouwde een muur op voor zichzelf om de pijn van het achterlaten van zijn gezin niet te voelen en hield Janny expres op afstand. Hij vond het heel erg dat ze er zo aan toe was en emotioneel het niet meer aan kon dat hij zo ver weg was. Hij had zich er al een beetje bij neergelegd dat hun relatie zou beëindigen en daardoor een nog grotere muur opgezet om minder gekwetst te raken. Janny daarentegen had de muur flink gevoeld en dacht dat Jan niet meer met haar verder wilde omdat ze ziek was geweest en nog niet zoveel kon. Zij voelde zich slachtoffer van haar ziekte en kon daardoor niet meer voor zichzelf opkomen. Ze was de grip over haar leven verloren toen Jan haar plotseling achterliet met de kinderen. Zij heeft het als verraad gezien dat hij het werk boven haar verkoos. Het horen van het verhaal van Jan liet haar met andere ogen naar hem kijken. Dat hij het daar in Amerika ook heel moeilijk had en er van alles aan probeerde te doen weer naar huis te komen dat wist ze niet. Hij praatte niet meer met haar alleen met de kinderen. Doordat hij haar niks vertelde heeft ze haar eigen invulling en idee gegeven aan zijn gedrag.

Hadden ze maar gewoon met elkaar gepraat en dan was het nooit zover gekomen. Jan vertelde dat hij nooit echt een prater is geweest en dat hij het moeilijk vindt om te bespreken wat hem dwars zit. Hij wilt een ander daar niet mee lastig vallen. Het gevolg is wel dat hij zich dan terugtrekt in stil zwijgen. De ander kan dit gemakkelijk anders oppakken, als boosheid bijvoorbeeld. Het gesprek bracht hen beide duidelijkheid.

Sabrina had als tip gegeven dat ze elkaar weer opnieuw zouden ontdekken. Samen uitgaan en weer opnieuw verliefd worden. Vandaag hadden ze oppas geregeld voor de kinderen en zijn ze samen uit eten gegaan en het plan is om daarna nog naar de bioscoop te gaan. Lekker ouderwets gezellig.

Janny had zich helemaal opgetut, ze was die middag naar de kapper gegaan en had zich opgemaakt. Ze wilde er op haar best uitzien voor Jan. Jan had ook zijn best gedaan er op zijn best uit te zien. Hij was fris geschoren en had nieuwe kleding aan. Janny vond hem er heel goed uitzien. De spanning die de afgelopen dagen tussen hen in had gehangen was vervangen voor een leuke spanning. De spanning van het uitgaan met elkaar. Nu ze zo aan tafel zitten en Jan zijn bewonderende blikken op Janny liet vallen, voelde Janny zich ook echt heel goed. Dat een paar gesprekken met Sabrina zoveel voor haar relatie heeft kunnen doen dat had Janny nooit verwacht. Jan en zij starten gewoon opnieuw en de toekomst lacht haar weer toe.

Jan vertelt haar verhalen over zijn tijd in Amerika. Hoe hij hen had gemist en hij heel had werkte om te zorgen dat er zo snel mogelijk een start kon komen in Nederland. Hij durfde het niet te vertellen tegen Janny omdat het al een paar keer eerder was afgeblazen en hij wilde haar niet teleurstellen. Zo kwam het dat hij tot het allerlaatste moment heeft gewacht om tot het zeker was en hij bijna op weg was naar huis. Het was zo moeilijk om niks te zeggen en hij heeft hen zo gemist. Janny ziet de tranen in zijn ogen en hoe hij ze gauw wegslikt. Ze is oprecht ontroerd door wat hij zegt en er gaat bij haar een warme gloed van liefde door haar lijf. Zij vertelt hem hoe zij de dagen doorbracht. Hoe ze in het begin zichzelf opsloot en bijna niks anders deed dan voor de kinderen zorgen en op bed te liggen of op de bank te hangen. Ze voelde zich alleen en wist niet meer of hij nog terugkwam. Ze is echt door een soort rouwproces gegaan en voelde zich erg eenzaam en nam het hem kwalijk. Het is veel makkelijker om boos te zijn dan om iemand te missen. Ze vindt het zo jammer dat ze niet eerder hebben gepraat dan hadden ze al deze ellende niet hoeven te doorstaan. Ze is wel heel blij dat Sabrina haar aanbood om een traject met haar te doen. Zo heeft ze zichzelf weer teruggevonden en ging ze beter voor zichzelf zorgen. Met de voeding die ze nu eet kwam ook haar energie weer terug en daardoor is nu een heel stuk beter. Ze zegt Jan dat ze nog steeds van hem houdt maar het niet durfde te zeggen en maar diep wegstopte. Ze is blij dat ze het nu weer mag voelen. Janny vraagt hem wel het weer rustig samen op te bouwen zodat ze kunnen genieten van het uitgaan en elkaar opnieuw te leren kennen. Jan vindt het prima hij vindt het ook gezellig om samen met zijn vrouw uit te gaan. Ze hebben elkaar al zo lang moeten missen en hij heeft zo hard gewerkt een beetje lol mag ook wel in het leven.

Janny vertelt Jan van haar plannen om als lifestyle coach een opleiding te gaan doen. Ze wil andere mensen verder helpen hun leven te verbeteren. Ze weet hoe het voelt en ze wil dolgraag wat meer van voeding leren. Ze weet wat een coach voor jezelf en je relatie kan betekenen en ze wil dit teruggeven aan een ander zodat die ook weer zichzelf vindt.

Jan vindt het prima. Als zij dit wilt doen dan moet ze dit zeker oppakken en ervoor gaan. Zij mag nu ook beste een stukje voor zichzelf hebben. De kinderen zijn groot genoeg om alleen naar school en huis te gaan en als zij in de avond weg moet dan is hij er gewoon. Hij zal veel vanuit huis gaan werken in de avond want er wacht hem een heleboel werk. Dus dan is hij gewoon bij de kinderen. De zaken die hij dan op kantoor moet afhandelen zal hij overdag plannen. Zo kunnen ze beide werken. Janny lacht. Ze is blij dat Jan het goedvindt. Het is een stuk makkelijker als je man achter je staat als je iets gaat doen waar je blij van wordt.

EINDE

Hoe is het met jou? Waar word jij blij van? Wat zou je het liefst doen? Ga dit als laatste opdracht eens bij jezelf na. Wil je hier hulp bij dan kan je altijd een afspraak met me maken.

Heel veel succes met je leven en HAAL HET BESTE UIT JEZELF!

Lieve groet,
Sylvia


Like mijn Facebook pgina: https://www.facebook.com/Counsellingdejong.nl/

Mijn website: www.counsellingdejong.nl


 

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !