Op zoek naar Zonlicht (7): De Meeting

boodschappentas 7.600x400.jpgJanny legt de telefoon neer. Ze kijkt op de klok en ziet dat ze bijna weg moet. Vandaag gaat ze weer naar Winny. Ze is vorige week begonnen met de voedingstips van Winny en ze vindt het nu wel prettig. De eerste dag dat ze begon vond ze het maar raar. In de ochtend ontbijten met een shake, thee en supplementen. De hele ochtend zat de shake haar dwars en ze had zich al voorgenomen om het niet meer te nemen. Gelukkig had Winny gebeld en nadat ze haar klachten had verteld kwam ze erachter dat ze de shake veel te snel had opgedronken. Ze had de shake net als brood rustig op moeten eten/drinken. Slok voor slok. De volgende dag is het stukken beter gegaan en had ze nergens last van. Winny had haar de tip gegeven de eerste drie dagen extra te drinken omdat het lichaam gaat ontgiften.

Dat haar lichaam aan het ontgiften was, heeft ze wel gemerkt. Na drie dagen kreeg ze lichte hoofdpijn maar met een paar glazen water drinken was die snel weer weg. Het is maar goed dat Winny even belde en haar die tips gaf. Nu gaat ze straks naar een meeting waarvoor Winny haar heeft uitgenodigd om nog meer informatie te krijgen over de voeding en wat te proeven. Ze heeft er zin in. Het is voor het eerst dat ze er in de avond alleen op uit gaat. Jan kan nu bij de kinderen blijven. De dag ervoor hebben zij en Jan afgesproken de volgende therapiesessie met Sabrina samen te doen. Jan wil nergens meer over praten en gewoon opnieuw beginnen maar zij kan niet alles zomaar loslaten en heeft moeite zich te ontspannen als ze samen zijn. Ze schudt de gedachten van haar af. Nu focussen op een leuke avond. Ze loopt de kamer in en kust iedereen gedag. Dan loopt ze naar haar auto.

Eenmaal bij Winny aangekomen is het een drukte van belang. Het staat vol met auto’s en ze kan haar auto nog maar net parkeren op de oprijlaan. Dan loopt ze naar het gebouw toe. Er staan overal al mensen te praten en Winny ziet haar aankomen en loopt op haar af. ‘Janny, welkom wat leuk dat je er bent. Ik zal je even voorstellen aan een paar mensen hier. Deze mensen kennen Sabrina ook en zijn ook via haar gekomen’. Winnie stelt haar aan een paar mensen voor en loopt dan vervolgens weer weg om druk met haar werkzaamheden bezig te zijn. Ze krijgt een kop thee in haar handen en loopt later mee met de andere gasten naar een stoel in de ruimte. Als ze eenmaal zit kijkt ze rond. Wat een gezellige boel zeg, je kan echt zien dat de mensen elkaar kennen en om elkaar geven ze gaan zo leuk met elkaar om. Dat is weleens anders. Nadat iedereen thee heeft gekregen en zit, doet Winny de deur dicht en heet ze iedereen welkom.

Winny laat een presentatie zien over de huidige maatschappij en de manier waarop er wordt gegeten. Janny is verbaasd om te zien dat wat ze normaal at haar honger wel weghaalt maar dat het niet haar cellen voedt. Ze heeft nooit geweten dat hier een verschil in zit. Als ze dit maar eens mee had gehad toen ze nog jong was dan had ze nu toch wel heel anders gegeten. Janny denkt terug aan haar eigen eten. Lekker pannenkoeken, patat, hamburgers en veel sausjes en snel klaar gerechten. Het is allemaal zo makkelijk maar allesbehalve gezond blijkt nu. Die lekkere koekjes en snacks die ze regelmatig neemt blijken ook niet gezond te zijn. Tjonge ze moet haar patroon wel enorm om gaan gooien. Morgen maar eens in de kast duiken en naar de supermarkt gaan om wat nieuwe inkopen te doen. Dit keer met de informatie die ze zojuist heeft gekregen. Na afloop vertelt Winny nog een verhaal over het feit dat veel mensen geholpen kunnen worden met voeding en dat vele niet weten hoe ze gezond moeten eten of denken gezond te eten maar dit niet doen. Ze start binnenkort met een opleiding voor mensen die ook willen gaan coachen en je kan je daarvoor opgeven. Janny voelt zich aangesproken. Ze heeft tot nu toe niet meer gewerkt en er op die manier vanuit huis te gaan werken spreekt haar wel aan. Er altijd zijn voor de kinderen, eigen baas zijn en toch wat extra verdienen. Wie weet gaat ze nog wel naar de voorlichtingsavond. Eerst maar eens even met Jan bespreken en erover nadenken. Ze besluit er nog niks van te zeggen en gaat met de andere gasten naar de tafels met lekkernijen om te proeven.

Al snel komt Janny in gesprek met Lieke. Lieke werkt al jaren met voeding en legt haar uit hoe al het lekkers op de tafel is gemaakt. Janny is verbaasd hoe makkelijk het is om wat gezonds te maken en dan toch zo lekker. Lieke legt uit dat het helemaal niet raar is dat ze niet bewust is van wat voeding met je lichaam doet. Heel veel mensen weten het niet en daarom ligt er nog zo’n grote taak voor ons om het te vertellen en mensen te begeleiden naar een betere levensstijl. Het is echt heel leuk om zo met mensen te werken en het geeft veel voldoening als er resultaat is. Janny luistert naar Lieke. Lieke is zo enthousiast dat ze haar aansteekt. Bijna wil ze vertellen dat ze geïnteresseerd is maar ze houdt zich in. Eerst met Jan bespreken denkt ze bij zichzelf. Lieke vertelt haar dat ze nu gratis eet. Doordat ze is gaan werken in de voedingsbranche en zoveel mensen helpt verdient ze de uitgave weer terug. Haar lijf is gezond ze straalt en voelt zich fit. Janny knikt en kan zich het goed voorstellen dat Lieke daar blij om is. Dan loopt Janny door naar de tafel met de soep.

Daar staat Hanny. Ze legt Janny uit dat de soep extra gezond is, gemaakt met verse tomaten en pure tomatenpuree. De rest komt uit een speciaal pak. In dit pak zitten echter geen E-nummers en alleen gezonde ingrediënten. Ze legt uit dat de meeste E-nummers schadelijk zijn voor mensen. Sommige zijn zelfs kankerverwekkend. Als je een kleine hoeveelheid binnenkrijgt dan is het niet erg maar omdat het in zoveel voedingsstoffen zit krijg je vaak teveel binnen en dat is niet goed voor je lijf. Gelukkig lees je er steeds meer over en worden meer mensen zich bewust van dit feit. Bewust worden van voeding is dus steeds meer lezen wat er in de artikelen zit. Net zoals e-nummers, zijn ook niet alles suikers slecht. Alles moet alleen wel in verhouding zijn. Je moet bijna diëtist zijn om alles te weten zegt Janny naar Hanny. ‘Dat klopt, beantwoordt Hanny. Daarom hoeft je bij deze voeding niet na te denken. Alles wat je eet is helemaal uitgebalanceerd en dus goed voor je lijf. Als ik je een tip mag geven; je kan ook eens je boodschappen gaan doen met een coach en kijken wat wel en niet goed voor je is. Daar leer je heel veel van. Als je weet welke merken en voeding je het beste kan eten dan kan je veel makkelijker je eten inslaan’.

Janny loopt weer verder. Het wordt te druk bij de soep. Ze loopt nog even naar Winny om haar te bedanken voor de gezellige avond daarna loopt ze weer naar haar auto en vertrekt naar huis om alles aan Jan te vertellen. Ze heeft weer een hoop geleerd.

Opdracht :

Kijk de komende week eens wat meer naar wat je inkoopt.

Wat zit erin? Heb je veel schadelijke stoffen die je koopt? Ben je bewust bezig met kopen om je lijf te voeden? Of koop je het omdat het lekker is?

Wat als je je patroon omgooit wat gebeurt er dan?

Wat eet jij graag en is ongezond? Kan je dit wijzigen? Weet je hoe?

Ik kan je adviseren hierin dus kom naar het forum en praat over je ervaringen.

Heel veel succes

Lieve groet,
Sylvia.


* GA VOOR HET BESTE IN JEZELF *

Like mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Counsellingdejong.nl/

Kijk op mijn website: www.counsellingdejong.nl


 

Positiviteit

counsellingdejong.nl duim omhoog.600x400Positiviteit wat is dat?

Volgens mijn spellingscheck op Word en ook volgens de dikke van Dale bestaat het woord helemaal niet. Is dit zo bestaat positiviteit wel?

Er zijn verschillende boeken en theorieën geschreven over positief zijn. Er is dan ook niet een specifieke manier om het te bereiken. Alle wegen leiden naar ‘Rome’ zolang je ze maar volgt.

Maar wat is het eigenlijk? Betekent het dat ik altijd maar positief moet zijn? Moet ik dan alles maar over mijn kant laten gaan? Wat houdt positief zijn eigenlijk in? Dit zijn vragen waar de meeste mensen mee kampen. Want als je positief ben mag je dan wel boos zijn? Mag je er de pest in hebben? Mag je verdrietig zijn of teleurgesteld? Dit zijn allemaal emoties die horen bij het mens zijn. Voor diegene die Star Trek volgen of kennen, wij zijn geen Vulcans die alle emoties kunnen onderdrukken zonder dat het ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid.

Wij als mens kennen de heel veel uitingen van emoties die regelmatig een uitweg zoeken naar buiten. Naast alle negatieve emoties kennen we gelukkig ook de positieve zoals; blijdschap, vreugde, liefde, verrukking, trots en geluk. Wellicht ben ik er een paar vergeten maar het gaat om de intentie.

Positief zijn is zien dat het glas half vol is in plaats van halfleeg. Zoeken naar oplossingen in plaats van blijven hangen in een probleem. Kijken naar wat je hebt bereikt met alles wat je hebt gedaan in plaats van naar de diploma’s op je CV. Het beste zien in de mensen en vertrouwen dat iedereen het beste voor zichzelf wil bereiken. Mensen kansen geven. Stukjes van je geluk delen. Een luisterend oor zijn. De goede dingen in mensen zien, benoemen. Mensen accepteren voor wie ze zijn. Bovenal HOUDEN van jezelf. Dit een belangrijk feit dat men vaak niet ziet. Houden van jezelf is de basis om het positief zijn verder uit te werken.

Hou jij van jezelf?

Kijk eens in de spiegel. Kan je zeggen ik hou van je, tegen jezelf. Vind je jezelf mooi? Vind je dat je het beste haalt uit je zelf? Wat kan je doen om dit wel te bereiken? Hier ligt jouw weg naar geluk. Want zelfs in moeilijke tijden is houden van jezelf enorm belangrijk om de weg die je loopt vol te houden en positiviteit te zien.

Liefs Sylvia.


GA JIJ VOOR HET BESTE IN JEZELF?

Like mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/Counsellingdejong.nl/
Kijk op onze website: www.counsellingdejong.nl


 

Op zoek naar Zonlicht (6): Voeding

Wat_we_niet_doen_counsellingdejong.nl.png

Janny rijdt de oprijlaan op. Zit ze wel goed? Volgens de navigatie moet het hier zijn. Verderop staat een bordje. Welzijnscentrum om de hoek. Ze rijdt door en parkeert haar auto.

Er is 1 deur en Janny loopt eropaf. Binnen ziet ze een aantal mensen zitten en ze doet de deur open. Er komt direct een vrouw op haar afgelopen met uitgestoken hand. ‘Jij moet Janny zijn. Ik ben Winny. Sabrina vertelde al dat je zou komen, welkom.’ Ze pakt Janny’s hand en schud deze. ‘Dank je, zegt Janny’. Ze kijkt rond in de ruimte en gaat zitten op de stoel die Winny voor haar opzij schuift.  Het is een grote ruimte. Groter dan haar

huiskamer met frisse kleuren geschilderd en er hangen diverse posters over voeding aan de muur. In de hoek bij de deur is een aanrecht en ze ziet een aantal deuren die op de ruimte uitkomen en een trap naar boven. Winny vraagt of ze thee wilt en Janny antwoordt bevestigend. Verderop zitten nog 2 dames te praten ze hebben het over sporten en hun prestaties. Zo te zien kennen ze elkaar al langer want het ziet er gezellig uit. Janny voelt zich nog een beetje opgelaten maar dat wordt al minder als Winny terugkomt met 2 mokken thee. Winny gaat naast Janny zitten en vraagt of ze het makkelijk kon vinden. Janny geeft aan navigatie te hebben en dat ze zo hierheen is gereden. Winny lacht en pakt haar computer ze begint met het stellen van een aantal vragen aan Janny. Waar ze woont, wat haar gezinssamenstelling is, of ze werkt, of ze als een eerder advies heeft gekregen met voeding en wat ze normaal eet en drinkt. Janny geeft op alle vragen antwoordt. Winny typt het allemaal in haar laptop en lacht haar hartelijk toe terwijl ze theedrinken. Als de thee op is vraagt Winny of Janny op de speciale weegschaal wilt gaan staan zodat ze haar samenstelling van het lichaam kan bepalen. Zo weet ze precies waar het met het eten aan schort en samen met de vragenlijst en de weegresultaten kan ze een advies geven. Janny doet haar schoenen en sokken uit en gaat op de weegschaal staan. Ze weet dat ze er goed uitziet dus ze maakt zich er niet druk over.

Op zoek naar Zonlicht (5): Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

Hoofdstuk 5

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

Sabrina belt aan bij de voordeur van Janny. Ze hoort gestommel binnen en het duurt even voor er wordt opengedaan. ‘Sorry’. Zegt Janny. ‘Ik had even telefoon en leg net neer. Kom binnen.’ Ze stapt opzij en laat Sabrina passeren. 
Sabrina loopt de huiskamer binnen en ziet in een oogopslag dat het wel erg rommelig is. Overal ligt wat en het is duidelijk dat Janny al dagen niet heeft opgeruimd. Ze loopt naar een stoel en legt wat kleding opzij voor ze gaat zitten. Janny kijkt haar aan en vertelt vervolgens dat het niet echt haar beste week is. Alles lijkt mis te gaan en ze kan geen focus houden op haar positieve gedachten. Ze heeft van Jan gehoord dat hij over een paar dagen terug komt naar huis en daar is ze helemaal van in de war. Er komt niks uit haar handen en ze weet niet meer waar ze moet beginnen. Janny begint te huilen. Sabrina staat op en neemt Janny in haar armen en laat haar uithuilen.

Op zoek naar Zonlicht (4): Loslaten

Janny zit weer achter de computer. Vandaag heeft ze weer een Skype sessie met Sabrina. Haar moodboard ligt naast haar. Daar verschijnt Sabrina al op het scherm. Sabrina begroet haar met een grote glimlach en vraagt hoe het gaat. Janny vertelt dat ze met veel plezier haar moodboard heeft gemaakt. Ze heeft besloten om te gaan plakken en knippen op een leuke gekleurde ondergrond van karton. Ze laat het resultaat zien aan Sabrina. Sabrina vindt haar moodboard echt superleuk. Een lekker frisse gele ondergrond met vrolijke plaatjes erop waarop liefde, fitheid en een uitje naar een attractiepark met de kinderen en een dagje sauna is uitgebeeld. ‘Wat goed van je’. Zegt Sabrina met een grote lach. ‘Dit ziet er echt goed uit en wat heb je die randen leuk versiert, zeg’! Janny vertelt dat dit een idee is van de kinderen. Toen ze haar moodboard in de keuken op de koelkast zagen hangen vonden de kinderen het wat kaal en stelde ze voor dat ze er wat bij zou gaan tekenen, kleuren en wat glinsters erop plakken. De kinderen wilde zelf ook een moodboard maken en zijn samen met haar aan de slag gegaan. De speelgoedtijdschriften zijn goed doorgespit en hun moodboard is net een reclamebord maar het mag de lol niet bederven. Ze hebben het leuk gehad.

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !