Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Vakantie en voeding

vakantie fietsen coachdejong.nl

In de vakantie wordt het voedingspatroon over het algemeen omgegooid. Het is bij iedereen bekend en veel mensen doen het dan ook onbewust. De meeste mensen komen dan ook 2 tot 5 kilo gemiddeld aan op de vakantie. Dit vinden ze vaak niet leuk.

Het hele jaar let je doordeweeks goed op dat je gezond eet en voldoende voeding binnen krijgt. Je hebt een vast patroon en dat werkt heel goed. Elke ochtend en middag hetzelfde ritueel en in de avond wordt er over het algemeen gekookt.

De weekenden vormen hierin vaak enige uitzondering. Dan wordt er uitgeslapen het ritueel verandert en er wordt anders en makkelijk gegeten. Even een snelle hap of iets lekkers halen want we hebben de hele week gewerkt, toch? Wijntje erbij want dat is zo gezellig. Geen enkel probleem om dat zo nu en dan te doen. Toch op vakantie wordt vaak vervallen tot de makkelijke opties en vooral veel gezelligheid. Dat is ons geleerd voeding, wat lekkers en wijntje erbij is gezellig.

Op vakantie is dat al helemaal zo je houdt je niet meer aan je patronen. Je wilt het vooral gezellig en makkelijk hebben. Hoe hou je alles nu toch vast. Dat verschilt per vakantie.
Want er zijn nogal wat opties:

  • Ga je naar het buitenland?
  • Blijf je in eigen land?
  • Zit je in een hotel?
  • Zit je in een tent?Vakantie coachdejong.nl
  • Heb je een caravan of camper bij je?
  • Ga je veel lopen
  • Ga je flink sporten, bergen beklimmen, skiën, mountainbiken?
  • Lig je hele dagen op het strand?
  • Is je voeding wel te krijgen in dat land?

Allemaal opties om rekening mee te houden.

Vakanties worden altijd goed gepland. De route wordt uitgestippeld en koffers gepakt. Soms tot in detail. Aan eten wordt vaak niet gedacht. Tenzij er sprake is van een voedings-allergie dan moet ook dat tot in de puntjes worden gepland.

Waarom zou je je voeding niet mee plannen? Is het raar om hier je gedachten over te laten gaan? Is het gek om te kijken of je je goede voedingsgewoonten ook op vakantie vast kan houden en het toch gezellig te hebben? Wat kan je het beste eten tijdens de vakantie om zo fit mogelijk te blijven. Wat voor voeding past bij jouw levensstijl op de vakantie? Welke focus kies jij? Wil jij gezond, fit en gezellig de vakantie door?

Met al deze vragen kan een voedingscoach je goed helpen. Vraag om advies, ik help je graag!

Gezonde groet,
Sylvia de Jong
Voedingscoach

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !