Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Blog: Verandering

voornemens

De beste wensen voor het nieuwe jaar! 

Vast iets wat iedereen het begin van het jaar heeft gehoord. Daarna komt tijdens een gesprek vaak de voornemens die men heeft aangenomen naar boven. Dit jaar ga ik…… vul het maar in.

Heel leuk natuurlijk al die voornemens maar vaak komen deze niet uit. Men probeert het of gaat het proberen maar het lukt niet. Het feit dat je het geprobeerd hebt, ach dat is toch goed genoeg, toch?

Ga je het dit jaar weer proberen? Of ga je het dit jaar doen!

Het verschil tussen voornemen en besluiten de keuze te maken het daadwerkelijk te doen is groot. Ga jij “het” proberen of heb je een keuze gemaakt iets te veranderen in je wereld?

Hoe groot is je WAAROM om het te veranderen. Wat heeft je doen besluiten deze keuze te maken? Kan je het vasthouden? Hoe sterk ben je? Wat kan je helpen?

Mijn ervaring is dat als je echt wilt en een keuze maakt je het ook tot uitvoer kan brengen. De wil om het te bereiken is heel groot. Hoe fijn is het dan als mensen om je heen je helpen je doel te bereiken en je positieve fibe, om het vast te houden, versterken.

Als je dit jaar echt een keuze hebt gemaakt, bespreek dit dan met iemand die je daadwerkelijk steunt, door dik en dun. Zorg dat diegene je klankbord is als je twijfelt of als iemand anders een totaal andere overtuiging op je loslaat.

Denk je dat het je ondanks alles niet zal gaan lukken het vol te houden, kijk dan of je een externe hulp kan inschakelen in de vorm van coaching naar je doel.

Doe dit alleen als het echt JOUW keuze is om iets te veranderen dan weet je zeker dat het gaat lukken.

Wat kies jij?

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !