Psycholoog - Counsellor - Coach in Lelystad

Winterhuid

huidverzorging winter Sylvia de jongDe zomer is achter de rug de zon minder sterk en de lucht wordt steeds kouder. In de zomer nemen de meeste mensen de tijd om hun huid goed te verzorgen. Korte broeken, bikini en korte mouwen zorgen ervoor dat vooral de vrouw zich goed wil presenteren.

Dus wordt er geschoren en gesmeerd. Schijnt de zon dan wordt de huid nog extra ingesmeerd om hiertegen te beschermen of om niet droog aan te voelen. Nu is de warme tijd achter de rug en wordt de huid weer volledig bekleed met broek/rok en truien. Vaak hoor ik dat mensen dan toch een heel stuk makkelijker worden. Verzorgen ach… niemand die het ziet. Dus wordt er niet meer gesmeerd en wordt de huid vaak droog en schilferig.

De huid is ons grootste orgaan maar omdat de huid aan de buitenkant zit van ons lichaam, komt het pas al laatste aan de beurt bij de voedingsstoffen. Ach wat jammer voor onze huid. Het heeft dan ook echt te lijden als het geen extra voedingstoffen krijgt. Daarbij het is winter dus mensen drinken vaak veel minder water of kruiden thee dan anders. Ach… die arme huid nog minder voeding en vocht. Daarbij komt dan de centrale verwarming in elk huis en de lekkere warme douche samen zorgt het voor een extra droge en vaak jeukerige huid. Vooral de rug is bij de meeste mensen in de winter jeukerig. De huid vraagt en vraagt maar krijgt het helaas niet. ARME huid.

Hoe simpel is het om onze huid wat extra’s te geven? Begin in elk geval met de goedkoopste methode. Drink nog steeds 1,5 tot 2 liter water of kruidenthee per dag. Daar is je huid al een deel mee geholpen. Douche niet te heet en smeer je na het douchen in met een bodylotion die liefst zo natuurlijk mogelijk is. Eet gezond want ook de vette ongezonde hap laat zich terugzien in de huid. Wil je je gezichtshuid echt verwennen geeft het dan wat extra’s met een masker of dag/nachtcrème. Je gezicht heeft de hele winter door geen bescherming buiten de bescherming wat jij er zelf op doet. Smeer het regelmatig in met een natuurlijk dag en/of nachtcrème.

Veel succes met het vertroetelen van je huid en een stralende winter gewenst!

Gezonde groet,
Sylvia de Jong.

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !