Ziekte van Pfeiffer - Herken je dit?

Herken je dit?

Je bent langer dan een paar weken moe?

Je hebt meer dan 14 dagen keelpijn en je klieren zijn steeds opgezet?

Je hebt moeite je te concentreren en je bent vergeetachtig?Ziekte van Pfeiffer counsellingdejong nl

Je wilt wel maar het lukt je gewoonweg niet om je normale dagpatroon vol te houden?

Veel mensen met ziekte van Pfeiffer herkennen zich hierin.

Heb jij de ziekte van Pfeiffer?
 

Hoe nu verder?

Op bed liggen en niks doen dan maar?

De huisarts zegt, uitzieken? Hoe doe je dit uitzieken?

Hoelang gaat dit duren?

Kan iemand mij verder op weg helpen?

Waarom overkomt mij dit?

Hoe kan ik op een goede manier herstellen?

Hoe zorg ik dat mijn relatie goed blijft?

Waarom kan ik niet slapen of slaap ik juist zoveel?

Coaching kan je helpen dit proces beter te begrijpen.
Ben jij er klaar voor om coaching te ontvangen?
 
 

Gevolgen van niks doen:

Vermoeidheid

Lusteloosheid

Slaapproblemen

Depressie

Relatieproblemen

Problemen met het werkZiekte van Pfeiffer counsellingdejong nl2

Terugkeer oude klachten

Lage weerstand

Verwerkingsprocessen

Negatief zelfbeeld.

Al deze klachten werken niet mee aan het herstelproces.

Doordat je steeds minder gaat doen en steeds meer te verwerken krijgt, kom je in een negatief spiraal terecht met alle gevolgen van dien.


De oplossing!

Professionele begeleiding bij de ziekte van Pfeiffer door een coach.

Je bent niet voor niks op deze site gekomen.

Met een coach aan je zijde sta je sterker!

Ga voor het beste in jezelf!

Neem contact met me op voor een plan op maat of meer informatie!

 

Ziekte van Pfeiffer - Ik help je!

In mijn praktijk kreeg ik ook cliënten met de ziekte van Pfeiffer die om hulp vroegen. Ze merkten dat er op dat gebied nog maar weinig is. Je kan aan de vermoeidheid en de klachten niet zoveel doen, behalve uitzieken. De manier waarmee je in deze ziekte gaat staan, daar kan je wel veel aan doen.

Zo kan je door op een andere manier te denken en jezelf te ontwikkelen in deze “pauze periode” weer een heel stuk verder komen als je eruit komt. Daarnaast is het voor de mensen en relaties om je heen prettiger als je wel gecoached wordt en je uit een negatieve periode een positief punt haalt. Daar wil ik je graag bij helpen.

Welkom dus op deze site, de eerste stap naar vooruitgang.

Ziekte van Pfeiffer Wat nu FDB.jpgWat is nu eigenlijk de ziekte van Pfeiffer?

De ziekte van Pfeiffer wordt veroorzaakt door het Epstein Barr Virus. Dit virus wordt overgedragen via speeksel. Dit gebeurd als je nog niet ziek bent. Best wel lastig dus en niet te voorkomen. Net als met andere virussen is de verspreiding tijdens de incubatietijd, dit is de tijd waarin de ziekte zich in je lijf ontwikkelt en het nog niet zichtbaar is als ziekte.

De ziekte wordt overgebracht door te zoenen, hoesten, niesen of van een besmette beker te drinken.

Veel mensen lopen de ziekte op in hun kindertijd of tienertijd en krijgen het daarna nooit meer.

Bij kinderen onder de 4 jaar uit het zich meestal door griepverschijnselen met keelpijn. Vaak is het met 2 weken weer verdwenen en men weet niet dat je de ziekte van Pfeiffer hebt gehad totdat je een bloedtest hebt gedaan waarbij dit wordt gecontroleerd.

Bij tieners komt de ziekte echter vaak voor zij herstellen meestal snel. Bij tieners en ook volwassen uit de ziekte zich met griepverschijnselen zoals keelpijn, opgezette klieren en hoge koorts.

Na de ziekteverschijnselen ben je nog een aantal weken vermoeid. Dit is echter bij een gewone griep ook het geval waardoor de ziekte van Pfeiffer niet altijd wordt opgemerkt. Het kan ook zijn dat je veel zwaardere ziekteverschijnselen hebt en de ziekte van pfeiffer zich uit in extreme vermoeidheid en de keelpijn en opgezette klieren die aanwezig blijven voor een lange periode.  

In de meeste lichte gevallen van de ziekte van Pfeiffer zijn de klachten binnen 2 maanden tot minder opgelost maar dit is helaas niet bij iedereen het geval.

Bij de ziekte van Pfeiffer kan de lever gaan ontsteken. Dit kan je zien in bloedonderzoek of omdat men geel ziet. Bedrust is hier heel belangrijk, er is meestal geen medicijn voor nodig. Geen alcohol drinken en goed voor jezelf zorgen en vooral rust nemen is het advies van de artsen. 

De ziekte kan bij uitzonderingen 1 jaar of langer duren. De gemiddelde tijd dat een volwassenen erover doet om van de ziekte volledig te herstellen ligt tussen de 3 tot 12 maanden. Vaak is men, na de acute fase van 4-6 weken, weer in staat om deeltijd te gaan werken en dit langzaam op te bouwen.

Het is echter van groot belang om goed naar je lijf te luisteren en balans te zoeken. Niet iedereen is na een paar maanden herstelt en soms kan het ziekteproces een behoorlijke tijd aanhouden en zelfs van grote invloed zijn op je privéleven, je werkkring en je sociale omgang. Je kan door de aanhoudende vermoeidheid depressief raken en nog verder in een ziekteproces komen.

Om het ziekteproces beter te doorstaan is het belangrijk bijgestaan te worden door een coach die weet waar je doorheen gaat en je kan helpen met de problemen waar je tegenaan loopt.

Ik kan je verder op weg helpen om dit proces op een goede manier te doorstaan en er zelfs beter uit te komen. Wordt dit voor jou ook een tijd waarin je jezelf en je gezondheid gaat verbeteren?  

Zeg jij hier JA tegen?

Maak dan een afspraak met mij voor een coaching traject. Er staan een paar trajecten op de site maar we kunnen ook een persoonlijk traject afstemmen op je wat JIJ nodig hebt.

Haal jij het beste uit jezelf?

 

Access Bars ®

Access Bars bij counsellingdejongAccess Bars is een behandeling waarbij 32 punten op het hoofd licht worden aangeraakt.

Door die punten aan te raken gaat het lichaam blokkades opheffen. Dit heeft een positieve werking op het lichaam en je gedachten. Het brengt rust en haalt stress weg. Daarnaast krijg je nog een aantal tools mee om je gedachten beter te structureren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Na een korte intake ga je, aangekleed, liggen op een behandeltafel. Als je wilt mag er een deken over je heen. Zachtjes raak ik met mijn vingers diverse drukpunten aan. Je hebt even een momentje voor jezelf.  Je hoofd wordt weer rustig. Je mag praten maar het hoeft niet.  Na afloop kom je weer heerlijk ontspannen van de tafel af.  De afspraak duurt ongeveer 1 ur. Bij kinderen is dit korter. 

Zijn er bijwerkingen?

Nee, er zijn geen bijwerkingen. Er kan een lichte druk op je hoofd ontstaan omdat er blokkades zijn opgeruimd. Dit is geen echte hoofdpijn en kan met een lichte druk van je eigen hand worden opgelost.

Kan je voor alle klachten Access Bars ontvangen?

Ja, je kan ten alle tijden een behandeling ontvangen. Zelf mensen met een pacemaker mogen een behandeling ontvangen.

Hoe vaak heb je een behandeling nodig?

Dit is per persoon verschillend. De behandeling is bewustzijn vergrotend en daardoor kan het altijd worden gegeven. Voel bij jezelf hoe vaak en wanneer je het nodig hebt. In de meeste gevallen werkt de behandeling drie weken.

Hoe voelt de behandeling?

De behandeling kan na afloop op zijn minst aanvoelen als een lichte massage maar er kunnen ook andere mooie dingen in het lichaam gebeuren. Het is in elk geval lekker ontspannend.

Kan je ook rustig worden in je hoofd na een behandeling?

Jazeker, de behandeling brengt rust in het hoofd en reduceert stress.

Kan het ook aan kinderen worden gegeven?

De behandeling kan ook aan kinderen worden gegeven deze behandelingen duren wel korter omdat kinderen veel sneller alles ontvangen en zij minder blokkades hebben. 

Volwassen: 60 euro voor 1 uur consult  -  Kinderen: 30 euro voor half uur consult

Wil je een gratis kennismaking gesprek?

Neem hier contact op !